Az őszi tésztasaláta pulykamellkockával hozzávalói 4 főre:
20 dkg száraz tészta (rövid formájú, pl. penne, fusilli)
20 dkg pulykamellfilé
1 db cékla
1 marék brokkoli
1 kisebb darab sütőtök
só
bors
olívaolaj
az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 tk dijoni mustár
fél dl balzsamecet
1 tk méz
egy marék csíra
A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, falatnyi kockára vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Gőzpárolóban megpároljuk a zöldségeket 10 perc alatt. A tésztát megfőzzük,lecsöpögtetjük. A pulykamellet felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon aranybarnára sütjük a húst, félretesszük. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Az öntet hozzávalóit összerázzuk egy csavaros üvegben, és a salátára öntjük. Jól átkeverjük, csírával megszórjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)