A New Orleans-i pulyka jambalaya hozzávalói négy főre:
30 dkg pulykamell- vagy combfilé
6 dl húsleves
3 paradicsom
1 babérlevél
15 dkg pulyka vékonykolbász, szeletelve
Olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller
1 paprika
2 dl rizs
1 tk tabasco szósz
A tetejére: újhagyma
A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk a kolbászkarikákkal együtt. Félretesszük.
Ezután olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a felaprított zellerszárat és a felaprított paprikát. Pár percig kevergetve pirítjuk.
Ezután hozzákeverjük a rizst, a tabascot, és a felkockázott paradicsomot. Beletesszük a babérlevelet, és felöntjük a húslevessel.
Sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lassú tűzön főzzük. Mikor a rizs megpuhult, összekeverjük a hússal és a kolbásszal. A tetejét megszórjuk felkarikázott.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)