Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel a Gallicoop receptkönyvéből.
Hozzávalók 4 főre:
4 db pulykacomb
8 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
4-5 tk rozmaring
4 tk kakukkfű
4 tk só
bors ízlés szerint
80 dkg burgonya
2-3 db színes paprika
4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat megtisztítjuk, a burgonyát pedig megpucoljuk, majd feldaraboljuk, és egy tepsibe szórjuk őket. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, majd ezt is a tepsibe szórjuk. A pulykacombokat megtisztítjuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és összenyomjuk, vagy apróbb darabokra vágjuk. Ezután a fokhagymát a combokon a bőr és a hús közé nyomkodjuk. Az olajba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot, majd ezzel a fűszeres olajjal bekenjük a combokat, a maradékot pedig a zöldségekre locsoljuk. A pulykacombokat a tepsibe tesszük a zöldségekre, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 óráig sütjük alufóliával lefedve, majd még 20-30 percig lefedetlenül.
Jó étvágyat!
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)