Menu
in ,

Az ötlet, ami folytatást kívánt

2. Jótékonysági Vajdás Kerti Parti

A Jótékonysági Vajdás Kerti Partin fellépett a Vajda Péter Emlékzenekar.

A Jótékonysági Vajdás Kerti Partin fellépett a Vajda Péter Emlékzenekar. (Fotó: Bencsik Ernő)

Tavaly ilyenkor egy próbának szántuk az alapítványi bált helyettesítő szabadtéri rendezvényünket. Az akkori siker folytatásra buzdított bennünket, így második alkalommal szerveztük meg az iskolai kerti partit.

Az estét a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a Szarvasi Vajda Péter Alapítvány közösen rendezte. A kitűzött cél az iskola munkájának támogatása, ezen belül idén kiemelten a digitális fejlesztésekre szeretnénk fordítani a befolyt összeget. Ezzel a céllal hívtuk és vártuk május 25-én az iskola támogatóit, szülőket, pedagógusokat és mindenkit, aki szívén viseli intézményünk jelenét, jövőjét.

A gyönyörű szabadtéri helyszín, amit az iskola díszkertje és az Újtemplom épülete ölel körbe megtelt erre az estére. 150 vendég érkezett a vidám, kerti parti jelleggel feldíszített asztalokhoz. A műsort iskolánk zenekarai, a Vajda Péter Emlékzenekar és a Onetimer adták, majd vacsora után a „tanári trió” is bemutatkozott. A vendégeket elsőként a házigazdák nevében Kita Erzsébet igazgató asszony és Dr. Hankó Ferenc, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte. Nagy örömünkre szolgált, hogy a város és egyházunk helyi vezetői mellett megtisztelte rendezvényünket Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője is. Kedves szavakkal méltatta az iskolában folyó munkát, a bemutatkozó diákok teljesítményét. Kiemelte, hogy az evangélikus közösségek egyik fontos jellemzője többek között a vidám, örömteli közös együttlétek szervezése.

Az elfogyasztott finom vacsora után a jó hangulatban nem is volt hiány. A tánchoz a zenét Orovecz Attila biztosította, a Szentandrási Sörfőzde finom sörökkel támogatta a rendezvényt, a borkedvelők pedig a Sauska Borászat kínálatából választhattak. Az est lebonyolítását, a büfét, a tombolaárusítást és valamennyi szervezési munkát az iskola pedagógusai, dolgozói és a szülői munkaközösség tagjai látták el. Hálásan köszönjük mindannyiuk munkáját!

Az este csúcspontját a tombolahúzás jelentette. A sok-sok támogató jóvoltából rengeteg értékes nyeremény talált gazdára. Bár hajnalra kissé hűvösre fordult az idő, ez sem szegte kedvét a jó hangulatú bulizóknak.

A szép környezet, a nemes cél, a baráti társaság, a kellemes idő, mindezek együtt ismét egy felejthetetlen estét eredményeztek minden résztvevő számára. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozunk mindenkivel, aki idén itt volt, és azokkal is, akik most kaptak kedvet hozzá.

Kitajkáné Szántai Mária

Exit mobile version