Menu
in ,

Bronzérmesek a HC Szarvas U15 kézilabdázói

A tavalyi U14-s bronz után egy évvel később már az U15 korosztályban is újra dobogóra állhattak a HC Szarvas fiatal 2009-2010 születésű kézilabdázói. Az őszi alapszakasz győzelem után, a februárban kezdődő felsőházas mérkőzéseken az élmezőny tagjai végig szoros küzdelmeket vívtak egymással, a május eleji csongrádi fordulóig még három csapat volt versenyben a bajnoki címért, a szarvasi fiatalok Orosháza elleni egy gólos veresége viszont azt jelentette, hogy a záró fordulóra már csak a csongrádi és orosházi fiatalok vívhatnak meg a bajnoki címért, szarvasi fiúknak egy halvány esélyük ugyan maradt az ezüstéremre, de már nem csak a saját kezükben volt a sorsuk.

A záróforduló bajnoki címet eldöntő rangadóján Tigrisek Csongrádi KSE – Zengő Alföld Orosházi KC 26-39. Ezzel az orosházi fiatalok visszavágtak a hazai pályán elszenvedett vereségükért a Tigriseknek és megszerezték a bajnoki címet. A folytatásban a Csongrád még legyőzte a Túrkevét, így hiába a szarvasiak gólzáporos teljesítménye, csak a harmadik helyezéshez volt elég.

Viszont ez az újabb bronz is nagyon szép teljesítmény a szarvasi fiataloktól, a második helyen végzett Tigrisek nem tudták őket legyőzni, mindkét mérkőzés 25-25-s döntetlennel végződött, és a bajnok orosházi csapattal szemben is szoros mérkőzéseken maradtak alul, legutóbb csak egyetlen góllal.

Csongrádi forduló eredményei:
HC Szarvas – Zengő Alföld Orosházi KC 22-23
Túrkevei PDSE – HC Szarvas 27-37

Szarvasi záróforduló eredményei:
HC Szarvas – Szeghalmi NKC 40-17
Kiskunhalasi UKSC – HC Szarvas 17-36

Álló sor: Kasnyik Tamás, Nagy-Bobvos Leon, Tari Benedek, Tóth Tamás, Adamik Máté, Springel Máté, Barna Csongor és Tusjak János edző. Gugolók: Rácz Milán, Gyurcsik Balázs, Hruska Attila

A HC Szarvas U15-s csapata: Kasnyik Tamás, Nagy-Bobvos Leon, Tari benedek, Gyurcsik Balázs, Tóth Tamás, Adamik Máté, Springel Máté, Barna Csongor, Hruska Attila, Rácz Milán, edző: Tusjak János

Tusjak János edző; A szezont értékelve, amit lehetett megtettünk a siker érdekében, sajnos az utolsó fordulóban már nem csak a mi kezünkben volt az ezüst elérése.

Az álmainkat Szeghalmon és Csongrádon ellopták, különösen a csongrádi fordulóban történteket emésztettük meg nehezen, viszont nagyon büszkék lehetünk a srácokra, mert becsülettel végig nyomták a szezont beleértve az olykor fárasztó edzéseket is. Játékban és csapatjátékban nem vallottunk szégyent, a kisebb fizikumú játékosaink is szívósan küzdöttek a nagyobb ellenfeleinkkel szemben.
Igyekeztünk mindenkinek játéklehetőséget adni, így mindenki részese lehetett a sikernek.

Néhány játékosnál itt most egy korszak lezárul, hiszen a gyermekbajnokságból az utánpótlás korosztályban folytatják, itt vagy másol, ahol a tanulmányaikat végzik majd.

Végezetül pedig nagyon nagy köszönet a szülőknek, hozzátartozóknak, idősebb csapattársaknak, akik vidékre is rendszeresen elkísérték és buzdították a csapatot!

HC post

Exit mobile version