Menu
in ,

Pavilon Kert egész nyáron át

Indul a szurkolói zóna

A foci EB nyitónapján, azaz június 14-én nyílik és a tervek szerint augusztus 20-ig tart nyitva a Pavilon Kert – derült ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón június 13-án, csütörtökön délelőtt.

A megjelenteket Bogdán Tamás, a Pavilont működtető Liget Hotel igazgatója köszöntötte, s előzetesen annyit mondott, hogy egy hónapja dolgoznak azért, hogy élményt nyújthassanak a Ligetbe, a Pavilonba látogató szarvasiaknak, és Szarvason nyaralóknak.

Elsőként a polgármestert kérte fel, ossza meg Pavilon-élményeit a sajtóval. Babák Mihály a 800 milliós beruházást említette, amivel a szarvasiak egykor kedvelt szórakozóhelye újjáépült. Azt is elárulta, hogy a Pavilon „fénykorában”, 62-től 76-ig ő szegedi diák volt, majd Kecskeméten dolgozott, de gyerekként emlékszik arra, hogy édesapja „letette” őt a Pavilonba bambizni, amíg a meccset nézte. Később a hely lerobbant, s már csak a padok és bokrok őrizték a két főiskola egykori hallgatóinak kalandjait. A városhoz méltatlanná vált hely megújítására egy pályázat adott lehetőséget, amiben nagy szerepe volt Dankó Béla országgyűlési képviselőnek – mondta a polgármester –, s bár a kivitelezés kicsit kalandosra sikeredett, a végeredmény egy kellemes közösségi tér lett, amit május 1-jén már ki is próbálhattak a szarvasiak. A Liget Hotelről, aki a működtetést végül elnyerte, úgy nyilatkozott, hogy mindig kezdeményező és szavatartó cég, akiknek ízlésük is van. A Pavilon-projektben dolgozóknak megköszönte a munkáját, a Liget-csapatnak pedig sok sikert kívánt a terveik valóra váltásához.

Bogdán Tamás ezután Bukovinszky Bélát kérte meg, hogy a Szarvasi Football Club alelnökeként beszéljen az előttünk álló futball Európa Bajnokság apropóján a Pavilonról.

Bukovinszky Béla az évszázadós múltú hely és a foci kapcsolatáról elmondta, főként a szarvasi futball NB II-es korszakában volt itt teltház nemcsak a meccsnapokon, de akkor egész biztosan. Most a modern technika segítségével, óriáskivetítőn kínálják az EB-meccseit, a meccshangulatot, a szurkolói élményt. Gratulált az önkormányzatnak, hogy megmentették az enyészet útján elindult Pavilont.

Mielőtt Ruck Jánost, a Gallicoop vezérigazgatóját kérte volna szólásra, Bogdán Tamás elmondta, hogy a Pavilon mindenkinek nyitott, mindenkit szeretettel vár, a programok 99%-ban ingyenesek lesznek.

Ruck János ezután elmondta, hogy bár nem szarvasi, mégis van személyes Pavilon-élménye, hiszen ide járt a mezőgazdasági főiskolára, s míg hallgatta az előtte szólókat, benne is sokminden felelevenedett. Három dolgot említett, ami miatt csatlakoztak a Pavilon Kert kezdeményezéshez: az első, hogy a Gallicoop nagyon szívesen dolgozik a Liget Hotellel, profizmusuk okán. A második, hogy a kezdeményezés jól illeszkedik a brandjükhöz, hogy a helyi kezdeményezésekkel kapcsolatban támogatólag és együttműködően lépjenek fel. Harmadjára pedig az átalakuló termékszerkezetük ősszel debütáló új termékcsaládjukat ez alkalommal ki tudják próbálni. Az először tehát itt bemutatott kényelmi termékek magas feldolgozottsági fokúak és éttermi minőségűek, kíváncsian várják a visszajelzéseket. Jó üzletet kívánt az üzemeltetőknek és kellemes szórakozást a betérő vendégeknek, s örömét fejezte ki ismételten, hogy részesei lehetnek a Pavilon Kert programjainak.

Bogdán Tamás ezek után megemlítette a Szarvasi Mozzarellát, akik szintén első szóra csatlakoztak, s átadta Dankó Béla országgyűlési képviselő és dr. Takács Árpád főispán üdvözletét, akiket meghívtak ugyan, de más elfoglaltságuk miatt nem lehettek jelen.

A nyári programokról hallhattuk, hogy nem egyszerűen focimeccseket kínálnak, hanem közönségtalálkozót neves futballistákkal: a svájci meccs előtt Tőzsér Dániel, a német meccs előtt Böőr Zoltánnal és Bajzát Péterrel, a skót meccs előtt pedig Németh Krisztiánnal találkozhat a közönség. Az Eb-hez játék is kapcsolódik: meg lehet tippelni egy-egy meccs végeredményét, s a helyesen tippelők ajándékot kapnak. Lesz továbbá egy szurkolói útlevél, amibe meccsnapokon pecsételni lehet, s aki a 21 meccsnapból 15-ön jelen lesz (igazoltan), az értékes ajándékot nyerhet. (Pl.: dedikált labda, dedikált mez, vacsorameghívás, ajándékcsomag.) Lesznek olyan programok is, melyek nem kapcsolódnak közvetlenül a focihoz: koncertek és filmvetítések, gyerekprogramok. S természetesen gasztronómia, hogy mindenki megtalálhassa amit keres. A foci EB után is várnak mindenkit, az Olimpiára is hasonló programokkal készülnek, amit időben hírelnek majd.

Megköszönte a team munkáját, akik sokat dolgoztak – reméljük lesz értelme, tette hozzá Bogdán Tamás – és a támogatóknak a segítséget.

Tatai László

Exit mobile version