Menu
in ,

Gyakorlós kosárlabda siker: Országos Diákolimpia 5. hely

2024. június 14-én, Debrecenben vette kezdetét a III. Korcsoportos Lány Kosárlabda Országos Döntő, amelyben 8 csapat, két csoportban, három napon keresztül mérte össze a tudását egymással!
2024.06.16. Péntek – A szarvasi Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola csapata az „A” jelű négyesbe sorsolta be magát, ahol az első mérkőzésen a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapatával mérkőzött meg, ahol egy félidei magabiztos kecskeméti 16 pontos vezetésről, hatalmas tartással, sikerült visszaküzdenie magát a meccs végére egy szoros eredményre, de az utolsó másodpercben elengedett hárompontos sajnos nem ért célt és ezzel maradt a kecskeméti 2 pontos győzelem a lefújásnál (52-54).

A bravúr elmaradt, a fáradság megmaradt. A második csoport meccsünket a budapesti Grosics Gyula Katolikus Sport Iskola lányai ellen játszottuk, akik ellentmondást nem tűrően húzták be ezt a mérkőzést végül 25 pontos különbséggel (30-55).

2024.06.15. Szombat – Aki korán kel…. A második napon, szombaton reggel 8-tól a házigazda Debrecen csapatával mérkőztünk meg az utolsó csoport meccsünkön. Itt a korai kezdés ellenére sikerült végig irányítva, az ellenfelünknek szemernyi esélyt sem adva, 42 ponttal nyernünk(10-52), félidőben lefújták a mérkőzést.

Ezután a nap második meccsén, a „B” csoport negyedik helyezettjével, a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola csapatával mérkőztünk meg, ahol második negyedtől kezdve, végéig irányítva, sikerült megszereznünk a győzelmet (48-22). Ezzel a győzelemmel az utolsó napon az 5. helyért szállhattunk harcba.

2024.06.16. Vasárnap – A 5. helyért jól ismert, régi ellenfelünkkel a mezőberényi Petőfi Sándor Általános Iskola csapatával játszottunk szintén reggel 8 órás kezdettel! A találkozó nagyobb részében sikerült elérnünk hogy a mi akaratunk érvényesüljön. A harmadik negyed közepén, még sikerült a berényi csapatnak 4 pontra megközelítenie minket, de egy időkérést követően sikerült rendezni a sorokat és hatalmas akarattal, a negyedik negyed közepére végleg eldönteni a találkozót a saját javunkra (57-41) és ezzel megszerezni az előkelő 5. helyet!

Szavakban elmondani igencsak nehéz, hogy mennyire is vagyok büszke ezekre a lányokra… Minden meccsen, mindent kiadtak magukból ami épp akkor bennük volt és küzdöttek becsülettel minden helyzetben! Ezek a lányok, nagyon akarták ezt az 5. helyet és minden tudásukat és erejük beleadva meg is szerezték azt. Ennél többet, edző nem kérhet.

A csapat tagjai: Àchim Tamara, Baráth Nelli, Bencsik Holli, Krecsmarik Roberta, Lestyan-Goda Sàra, Molnár Márta, Palyov Lara, Stafira Liza, Szító Zsófia, Szlovák Olívia, Újvári Luca, Varga Adina

Felkészítő edzők: Molnár-Vida Panka, Bata Zsolt

Ez a hétvége nem jöhetett volna létre…, ha nincs ez a remek csapat és „háttérország”: a kiváló szülők, a remek Gyakorlóovi-suli és a szurkolói közösség és még mennyi minden és mindenki más.

Ehhez a sikerhez, mint minden sikerhez, sok mindenki kellett!

Szép volt Gyakorló! Szép volt Szarvas!

Bata Zsolt edző

Exit mobile version