Menu
in

Helytörténet 262 oldalon, harmincnyolcadszor

Fotó: Nguyen-Czesznak Lilla

A 95. Ünnepi Könyvhét szarvasi rendezvényét tartották közösen a Városi Könyvtár, a Szarvasi Krónika Alapítvány és a Digitális Kalamáris Kiadó. A könyvhétről Kovács Ildikó Tímea tartott rövid ismertetőt, majd Tatai László, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője üdvözölte a helytörténet kedvelőit – s a 95. Ünnepi Könyvhét szlogenje szerint –, az olvasó embereket.

A bemutatót dr. Demeter László a Szarvasi Krónika Alapítvány kuratóriumi elnöke vezényelte, melynek során Mótyán Tibor és dr. Kutas Ferenc Melis Györgyről emlékezett meg. A szarvasi születésű, világhírig jutott operaénekes centenáriuma a Krónika 38. számában a központi téma. Dr. Molitorisz Pál a Szarvasi Járásbíróság múltjáról és jelenéről tartott rövid kedvcsinálót tanulmányához, majd dr. Darida András a SZUSE elnöke beszélt a szarvasi úszósportról, annak apropóján, hogy erről is terjedelmes, képes anyag szerepel a 38-as Krónikában dr. Kutasné Szarka Judit szerkesztésében. Köszöntötte a könyvbemutató résztvevőit Babák Mihály polgármester is, aki természetesnek mondta, hogy a konzervatív értékeket szem előtt tartó önkormányzat támogatja a helytörténettel – Szarvas múltjával és jelenével – foglalkozó kiadványt. Mielőtt a könyvvásáré és beszélgetésé lett volna a terep, Szirony Pál szólt az általa írt cikkekről, melyben két jelentős szarvasi személyiségről emlékezett meg: idősebb Margócsy Gyuláról és Jon Urbanchekről.

A Szarvasi Krónika kapható a Líra Könyvesházban, a Városi Könyvtárban, a Debi ABC-ben, a Polgármesteri Hivatal portáján és a Digitális Kalamáris szerkesztőségében.

Tatai László

Fotó: Nguyen-Czesznak Lilla

Exit mobile version