Menu
in ,

Cirkuszshow, ezúttal növendékektől

A Baross Imre Artistaképző Nyárindító Gála Show előadása a Szarvai Vízi Színházban.

A Baross Imre Artistaképző Nyárindító Gála Show előadása a Szarvai Vízi Színházban. (Fotó: Babák Zoltán)

Június 23-án a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia Szakgimnázium, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei – már hagyományosan – a Szarvasi Vízi Színházban is megmutatták magukat, Nyárindító Gála Show címmel. Az összművészeti produkcióban nemzetközileg már ismert ifjú artisták szórakoztatták a közönséget.

Hihetetlen látni, hogy a fiatal artisták mennyi új produkcióval jönnek évről évre. Megmutatkoztak a színinövendékek is, akik konferáltak, de egyáltalán nem hagyományos módon, mert ők a közönséggel kommunikálva, interaktívvá tették a számok közötti szünetet, ameddig a következő szám előkészületei megtörténtek.

A keretjáték egy játékkastélyba vitte el a gyermek és felnőtt nézőket, ahol az artisták számai egy-egy esemény jeleneteit vizualizálták. Már nem elég a földön pörgetni 4-5 karikát, jó, ha van egy lengő drótkötél, sőt egy bicikli is, amely a drótkötélen egyensúlyoz, miközben a karikák pörögnek, kézen, lábon, vagy egy létrán egyensúlyoznak ketten is, de lélegzetelállító levegő- és dobószámokat is láthattunk, mind újszerű megoldásokkal, hiszen a fiatalok is pontosan tudják, boldogulásukhoz valami újat kell kitalálni. Jó volt látni, hogy az oktatók a háttérben óvó figyelemmel kísérték tanítványaikat, de a csoportos számok közben a társak is ott álltak, ha veszélyesebb volt a szám.

A cirkusz világában éppen ez az összetartozás, az egymásra figyelés az egyik csoda számomra, hiszen sokszor egymásra bízzák a testük épségét (az életüket), most a társaik mellett az oktatók is ott állnak mögöttük, de meg kell tanulniuk, hogy egymásra – és persze magukra is – vigyázzanak. Láthatóan okos, megfontolt fiatalokat láttunk, akik ötleteikkel sok újdonságot mutattak meg a telt házas nézőközönségnek, akik tapsaikkal köszönték meg a produkciókat. Az Akadémia igazgatója, Kovács Gábor Dénes név szerint mutatott be minden előadót, akik felléptek.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version