Menu
in , ,

Törvényes, szabályszerű, jogerős

Hodálik Pál megválasztott polgármester, dr. Gyalogné dr. Varga Éva, a Helyi Választási Bizottság elnöke, és dr. Lipcsei Imre, HVB elnökhelyettese, valamint a háttérben dr. Melis János címzetes főjegyző a mandátum átadását követően a Szarvasi Polgármesteri Hivatal tanácstermében 2024. június 24-én.

Hodálik Pál megválasztott polgármester, dr. Gyalogné dr. Varga Éva, a Helyi Választási Bizottság elnöke, és dr. Lipcsei Imre, HVB elnökhelyettese, valamint a háttérben dr. Melis János címzetes főjegyző a mandátum átadását követően a Szarvasi Polgármesteri Hivatal tanácstermében 2024. június 24-én. (Fotó: Tatai László)

A címbeli szavakkal jellemezte a szarvasi európa parlamenti-, polgármester- és képviselő- valamint nemzeti kisebbségi önkormányzati képviselő választásokat a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Gyalogné dr. Varga Éva, június 24-én, hétfőn, a mandátumátadón.

A megjelenteket és a sajtó képviselőit a Helyi Választási Iroda elnökeként dr. Melis János címzetes főjegyző köszöntötte, külön említve a HVB elnöke és helyettese, dr. Lipcsei Imre mellett dr. Takács Árpádot Békés vármegye főispánját.

Miután dr. Gyalogné röviden beszámolt a június 9-iki választásokról, hivatalosan is bejelentette a jogerős végeredményt, ami szerint október 1-től Szarvas város polgármestere Hodálik Pál, egyéni körzeti képviselői: Farkas Tamás, Csernus Zsolt, dr. Pecsenye Erzsébet, Kiss Attila, Csanádi László, dr. Bartolák Csaba, Sinkovicz Krisztián, Závoda Ferenc. Listás képviselők: Giricz Katalin, Kovács Mátyás, Tusjak Tamás. A Szarvasi Roma Önkormányzat tagjai: Nagy Nikolett, Rostás Tibor, Rostás Tiborné, Rácz Jenő. A Szarvasi Szlovák Önkormányzat képviselői: Frankó Anna, Kőrösiné Zvara Mária, Zahorecz Pál, Szeljak Bence, Csasztvan András. – Tudjuk, hogy a megválasztott polgármester és képviselők tenni fogják a dolgukat, amihez összefogásra, bölcsességre és sok-sok munkára van szükség – zárta beszédét az elnökasszony.

A mandátumok átadása és átvétele után Hodálik Pál megválasztott polgármester köszönte meg a választásban közreműködők munkáját, s ezen a fórumon is kiemelte, hogy Szarvason a kampány pozitív hangvételű sárdobálástól és személyeskedéstől mentes volt. Megköszönte minden szarvasinak, aki elment és választott, külön a Fidesz-KDNP szavazóknak a bizalmat. Megköszönte a főispánnak, hogy megtisztelte jelenlétével a szarvasi mandátumátadót. – Innentől az a dolgunk, hogy mindenkit – minden szarvasit – ugyanolyan erővel, hatékonysággal és szeretettel szolgáljunk – zárta szavait a megválasztott polgármester.

Tatai László

Exit mobile version