in ,

Elkezdődött a visszaszámlálás CervinusFestre

Fotó: Zuberecz Éva

Július 2-án különleges sajtótájékoztatóra kaptunk meghívást, amely a XIII. Cervinus Művészeti Fesztivált hivatott bemutatni, amely 2024. július 11-24 között kerül megrendezésre a Szarvasi Vízi Színházban. A tájékoztató ezúttal az előző éveknél is sokkal különlegesebbre sikerült.

Dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Teátrum igazgatója köszöntötte a megjelenteket, akik nem csak a sajtó, hanem a civil szervezetek, a szervezők képviselőit, a CMF fiatal „házigazdáit”, a színház munkatársait és nem utolsó sorban a színház színészeit és két plusz egy meglepetésvendéget. A plusz meglepetésvendég néha át-át suhant a színpadon, a nézőtéren, de róla majd később.

Babák Mihály Szarvas Város polgármestere és dr. Melis János Szarvas Város címzetes főjegyzője is köszöntötte a megjelenteket, mindketten nagy rajongói a Cervinus Teátrumnak, ezért elfogódottnak tűnhettek szavaik, de nem azok, csupán szeretettel, elismeréssel beszélnek a színházról, Szarvas színházáról! Dósa Zsuzsa ismertette minden szponzor nevét, köszönetet mondva nekik. Ezután hallhattuk a tizennégynap részletes programját és az esték hangulatfelelőseit is. A két meglepetés vendég közül Fürj Eriket hívta színpadra, aki a fesztivál egyik fontos attrakciójára hívta fel a figyelmet, amit Hegedűs Évivel közösen jegyeznek.

Ez A SZÍNHÁZ FANTOMJA!

És igen, a FANTOM volt az, aki időnként átsuhant a színpadon, a nézőtéren. Erik a legújabb játékról mesélt, amire Dósa Zsuzsa kérte fel őket tavasszal, egy kimondottan színházi, nyomozós játékra. Ez egy hétfordulós játék, amelyre, már lehet jelentkezni a színház oldalán, vagy a színházban, de csak a CMF kezdőnapján július 11-én indul és szeptember 31-ig tart. Nem kell egy nap teljesíteni, de minden forduló után a megfejtést lezárt borítékban a színházba kell leadni, és ekkor kapják meg a következő feladatot.

A sztori a következő: „Az 1920-as évek elején járunk. Két haláleset rázta meg a csendes békési kisváros, Szarvas lakóit. Két fiatal vendégszínész holttestét találták meg 3 hónapon belül. Az egyikük, egy híres színésznő bennégett egy épületben, a másikat, egy tehetséges színészt, a Körös habjai nyelték el. Az akkori csendőrök elég hamar lezárták az ügyeket, eredmény nélkül. Most viszont a teljes nyomozati anyag újra napvilágot látott, ami arra enged következtetni, hogy valami nem stimmel a halálesetek körül…” A feladat kideríteni mi történt.

Izgalmasan hangzik, mindenkinek jó nyomozást! De mindennél fontosabb, hogy elsősorban nagyon jó színházi élmény legyen minden kicsinek és felnőttnek a Cervinus Művészeti Fesztivál.

A színházi előadások a Cervinus Teátrum már bemutatott előadásai: Barta Lajos Szerelem, Pozsgai Zsolt-Gulyás Levente Az Akácember, Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli, Frederick Stroppel Sors bolondjai, Maugham-Nádas-Szenes Imádok férjhez menni és a 100 éves utazás. A télihez képest új zenés kabaré Körösparti tréfa-party címmel. A nyitány az OMEGA Testamentum című koncert nagy dobásnak ígérkezik. Lesz egy Cseh Tamás és Másik János zenéiből összeállított este „Százféle változatban” címmel. A színház színészei – Boronyák Gergely – Timkó János – Ragány Misa – által a már hagyományos zenés irodalmi műsor Írók, költők, szerelmek címmel és egy másik, a Bohém randevú – dallamkoktél egy szőkével alcímmel Tatár Bianka és Gulyás Levente estje. A gyerekekhez eljön Doja, a cigánytündér és Brandnyúl is Szarvasra. Egy szlovák mesejáték is látható lesz Kacorról – szlovákul. A részletes programot – a színházról is, a játékról is – megtalálják a szórólapokon, amelyeket a Cervinus Teátrumban, esténként a Vízi Színháznál is, illetve természetesen a közösségi hálón is olvashatnak.

Izgalmas estékkel, sok meglepetéssel várja közönségét a XIII. CERVINUS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL!

Galambos Edit

A fotókat Zuberecz Éva készítette.

Nyár = strandbirkózás!

20 gyerek pályaorientációjában segítettek