Menu
in ,

Csányi Sándor humorba ágyazott bölcsességei

Csányi Sándor a Szarvasi Vízi Színházban 2024. június 4-én.

Csányi Sándor a Szarvasi Vízi Színházban 2024. június 4-én. (Fotó: Babák Zoltán)

Július 4-én ismét zsúfolásig megtelt a Szarvasi Vízi Színház nézőtere, hogy tanúi legyenek Csányi Sándor Jászai Mari-díjas, érdemes művész Hogyan értsük félre nőket? 2 verziójára. Pár évvel ezelőtt az az első verziót láthattuk, akkor is hatalmas sikerrel. Akkor a szülőszobából jelentkezett, ezúttal terapeutaként a következő kérdésekre próbált válaszolni a szinopszis szerint:

„Van élet a szülés után?

Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek?

Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok?

Meg lehet-e csalni valakit véletlenül?

Létezik-e vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús és gyomorgörcs nélkül?

Illetve, hogy jobb ember lesz-e valaki, ha sokat mondják neki?”

Az interaktív előadás ezúttal sem okozott csalódást a nézőknek. (Igazából jóval több hölgynéző volt kíváncsi a színművészre, de a férfi nézők sem hiányoztak.) Csányi Sándor humorba csomagolt bölcsességeit is megosztotta nézőkkel. Finom iróniával, szellemesen csipkelődő humorba ágyazta mondanivalóját, kritikáját, néha viszont nagyon is konkrétan kimondta a dolgokat a férfi – nő kapcsolatról, a család – házaspár és persze a bárátok, barátnők is terítéken voltak. Szerettem, hogy a csipkelődése több esetben nagyon is bölcs tartalmat rejtegetett, és néha nem is rejtegette, hanem édesanyja, vagy a nagypapa útravalójaként adta tovább a nézőknek – ez nagyon megható volt.

Csányi Sándor ismét bebizonyította, hogy egyszemélyes színháza nem csak megtölti a nézőteret, hanem a humor által nagyon is komoly problémákról beszél, mondja el véleményét. Hiszen az előadás szövegkönyvét is jegyzi és a rendezés is Csányi Sándor munkája.

Az előadás végén az első könyve írott változatát dedikálta, mindezt kedvesen, türelmesen, hiszen hosszú sor várta, hogy aláírja a könyvet.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version