Menu
in ,

Diplomaátadóval zárult az év a MATE szarvasi képzési helyén

Friss diplomások várnak diplomájuk átvételére Szarvason az Evangélikus Ótemplomban 2024. július 5-én.

Friss diplomások várnak diplomájuk átvételére Szarvason az Evangélikus Ótemplomban 2024. július 5-én. (Fotó: Babák Zoltán)

Diploma- és díszoklevél-átadó ünnepségre került sor pénteken a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Helyének végzősei számára. Az eseménynek az Evangélikus Ótemplom adott otthont. A végzősöket és a korábban itt végzetteket dr. Sipos Virág, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus főigazgató-helyettese, dr. Futó Zoltán, a MATE Környezettudományi Intézet Öntözésfejlesztési és Meliorációs Tanszékének vezetője, valamint Babák Mihály, Szarvas város polgármestere köszöntötte. A városvezető egyúttal Szarvas tiszteletbeli polgáraivá fogadta a padsorokban ülő friss diplomásokat.

“A 2024. június 11-én lezajlott záróvizsgák során szakmérnök szakon, mesterszakon és felsőoktatási szakképzési szakon összesen 13 fő, egy felsőfokú mezőgazdasági mérnökasszisztens, öt okleveles vidékfejlesztő agrármérnök és hét öntözési szakmérnök tett sikeres záróvizsgát. Az oklevelek minősítése: kitüntetéssel kiváló 3 fő, kiváló 1 fő, jeles 4 fő, jó 4 fő és közepes 1 fő”, hangzott el az oklevelek átadását megelőzően.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szarvasi Képzési Helyének jogelőd intézményében, a Debreceni Egyetem Öntözéses-Meliorációs Főiskolai Karán öntözéses-meliorációs üzemmérnökként 1974-ben oklevelet szerzett mezőgazdászok részére arany fokozatú díszoklevelet adományozott az intézmény vezetése. Gyémánt díszoklevelet vehettek át azok, akik 60 évvel ezelőtt, 1964-ben a Szarvasi Tessedik Sámuel Mezőgazdasági Technikumban mezőgazdasági technikusként végeztek.

Exit mobile version