Menu
in

Tizenharmadszor rajtolt el a CervinusFest

Elrajtolt a CervinusFest 2024.

Elrajtolt a CervinusFest 2024. (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtökön este megnyitotta kapuit a XIII. Cervinus Művészeti Fesztivál, szokás szerint a külsőségekre is nagyon odafigyelt dr. Dósa Zsuzsa igazgató. A fiatal segítők gyönyörűen felöltözve – a Csodaszarvas táncosainak ruháiban – egységes képet mutatva. A bejáratot fent lufik díszítették, ha továbbmentünk hatalmas bukszusok is „köszöntek” a nézőknek.

A nyitónapra egy igazi csemegét hoztak Szarvasra, az OMEGA Testamentum zenekart. De mielőtt színpadra léptek dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Teátrum igazgatója és Babák Mihály polgármester nyitották meg röviden a fesztivált.

Az előzenekar a RADAR volt, akik nagyon jó rockzenét prezentáltak a közönségnek. A húszéves zenekar nem csak hangzásban, megjelenésükben is rock világát képviselték. Igazán lelkes, jó zenét játszó együttes tagjai: Rácz Attila, Bodnár Attila és Losonczy Péter gitár, Fagyas Sándor dob és Mák István ének.

Rövid álállás után a színpadra érkezett az OMEGA Testamentum zenekar. Az OMEGA, a legendás zenekar három tagja már az égi zenekarban zenélnek, de olyan életművet hagytak maguk után, aminek feltétlen élnie kell a fiatal generáció számára is. A zenekar a 2020-ban kiadott 17. – az utolsó – album címét vette fel, ami az OMEGA hosszú pályafutása alatt a legnagyobb példányszámban eladott lemezévé vált. A zenekar menedzsere, Trunkos András egy interjúban így vallott a zenekarról: „Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánoshoz, mert nem is lehet. Egy olyan énekes kell, akivel újra fogalmazzuk a nótákat.”

Az eredeti OMEGA 1962-ben alakult. Debreczeni Ferenc – ma már Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész – 1971-ben csatlakozott az együtteshez. ”Az OMEGA dalok tovább élnek! Debreceni Ferenc „Ciki” és zenekara tisztelgése az OMEGA életmű felé.” – olvasható oldalukon. Az OMEGA Testamentum zenekar tagjai: Schrott Péter – ének, Debreceni Ferenc – dob, Erdős Róbert – gitár, Nagy Zsolt – billentyűk és Fekete Tibor – basszusgitár.

Nagyon jó hangulatú koncert volt, a zenekar igazi profizmussal – méltóan a nagy elődökhöz –tökéletes koncertet adott. Az eredeti dalok azért, mert fantasztikusan jók, mesteri dalok voltak és maradnak is mindig az előadóktól igaz – teljesen másképpen szóltak. Ezért is írtam le a menedzser mondatait, hiszen Kóbor János karizmatikus jelenlétét nem lehet – és nem is szabad – utánozni. Éppen ezért, aki ezt elfogadta, az egy nagyon jó, lelkes, profi – Omegához méltó – estének lehetett részese. Nem csak régi dalokat, hanem saját, “omegás” hangzású szerzeményeket is játszottak. A közönség a végén állva tapsolva köszönte meg az estét a zenekarnak, akik ráadással is megajándékozták a kitartókat.

Emlékezetes este volt! Szerintem méltó nyitánya a CervinusFest nyitó rendezvényének.

Az eső kicsit megtréfálta a közönséget és a zenekart is, de nem volt vészes. A zenészek hangszereit, elektronikus eszközeit a csapatuk „menet közben” tette hátrébb, hogy ne legyen baj, de ez is profin ment.

A nyitó rendezvény hangulatfelelőse a Szarvasi Mozarella volt.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version