Menu
in ,

Százféle változatban

A Cervinus Művészeti Fesztivál 4 napján – vasárnap este is különleges programot mutatott be a Teátrum, mert a KOMP KOLLEKTÍVA Cseh Tamás és Másik János dalaiból válogatott. A fiatal művészek saját megfogalmazásuk szerint: „A KOMP KOLLEKTÍVA egy olyan alkotó közösség, amely kompként kíván jelen lenni a színház és megannyi művészet különböző pontjai között. Komp, mert összeköt embereket, Komp, mert találkozási pont.”

A művészek három gitár egy mandolin, hegedű és cselló kíséretében léptek színpadra és ami számomra sokat jelentett, olyan átéléssel énekelték Cseh Tamás, Másik János, Bereményi Géza és Csengey Dénes dalait, mintha a sajátjuk lett volna. Azonosultak a szövegekkel, ami azért meglepő, hiszen nem most íródtak – igaz, mégis aktuálisok, másrészt életben tartják egy nagyszerű zenész dalait, hiszen Cseh Tamás jelenség volt, stílusa egyedi, utánozhatatlan.

A színpadon sorra szólaltak meg az ikonikus – és kevésbé ismert dalok nagyon jó hangulatot teremtve. És igen, igazuk van a KOMP KOLLEKTÍVA összeköt – fiatalt és már nem igazán fiatalt, akik a szeretik a jó, igényes zenét, amely – szerintem – kortalan. És igen, találkozási pont volt vasárnap este, a Cervinus Művészeti Fesztivál és a Szarvasi Vízi Színház volt a helyszín.

A fiatal művészek: Tóth András – ének, Laczi Sándor – cselló, Zsótér Zita – hegedű, ének Nánási Attila – gitár és vokál, Tóth Ábel – gitár és vokál, Lányi Kristóf – gitár, mandolin, ének.

Sok sikert kívánok a fiatal csapatnak, akik közül Nánási Attila a művészetet kedvelők körében ismert, hiszen szarvasi kötődése miatt többször lép fel valamelyik formációjával kis városunkban. Sőt, a Vízi Színházban is játszott már a Csodaszarvasban, vagyis a színpad már ismerősként köszöntötte a fiatal művészt.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version