Menu
in ,

Megérkeztek a szarvasi karatésok az Európai Egyetemi Játékokra

Az Európai Egyetemi Játékok az elmúlt évtizedek legnagyobb sporteseménye Magyarországon.

Miskolc és Debrecen egyetemeinek rendezésében július 12-én startolt a 2024. évi Európai Egyetemi Játékok, ahol két hét alatt tizenhét versenyszámban méri össze tudását negyven ország négyszáz egyetemének több mint 5.000 sportolója.

A kétévente megrendezésre kerülő multisport eseményen a karate is rendszeresen a programban van. A sportág versenye holnap indul, amelyen négy szarvasi versenyző is képviseli felsőoktatási intézményét:

Tálas Bendegúz – Szegedi Tudományegyetem,
Nagy Máté – Debreceni Egyetem,
Kerti Kelemen – Szegedi Tudományegyetem,
Frankó Dániel – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,

valamint a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia kötelékéből tatamira lép az Európa-bajnok György Dániel is az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem színeiben.

A sportolók a múlt hetet edzőtáborozással töltötték Szarvason, tegnap beköltöztek a versenyszállásra, ma pedig mindannyian sikeresen bemérlegeltek súlycsoportjaikba. Holnap a legnagyobb súlycsoportoktól lefelé haladva indul a verseny a Miksolci Egyetem körcsarnokában, szerdán pedig a csapatküzdelmekkel zárul, amiben szintén érdekeltek versenyzőink. A kiemelt döntőket csütörtökön rendezik.

Az esemény online is követhető a https://www.youtube.com/@eug_2024 csatornán.

Külön említést érdemel, hogy a rendező Debreceni Egyetem az EUG 2024 karatés promócióját Nagy Máté hallgatójával készítette: https://www.facebook.com/eug2024/videos/470722565569326?locale=hu_HU

Ruzsinszki György edző

Exit mobile version