Menu
in

Hittantábor a Szent Klára Plébánián

Július 1-5. között szerveztük meg a Szent Klára Plébánia napközis hittantáborát, ahol idén 19, főként alsó tagozatos résztvevőt tudtunk fogadni. Táborunk témájaként ebben az évben a bibliai alapú teremtésvédelmet választottuk. Assisi Szent Ferenc példáját hívtuk segítségül, akinek a teremtett világhoz fűződő viszonyából ma is sokat tanulhatunk. Figyelmünket azokra a dolgokra irányítottuk, amelyek természetes formában vesznek körül bennünket. Levegő, víz, tűz, föld – minden napra jutott egy kibontásra váró elem, melyhez sok értékes bibliai tanítást és hétköznapi életünkből vett tanúságot tudtunk kapcsolni. Isten túlcsorduló szeretetének teremtett lenyomatai bárhol felfedezhetőek a világban, bár Föld bolygónk állapotához mérten ezek sajnos egyre veszélyeztetettebbek. Mindezek ajándékként állnak rendelkezésünkre, éppen ezért tisztelettel, szeretettel, okos és mértékletes felhasználással viszonozhatjuk Teremtőnk gondoskodását.

Kézműves műhelyeinken gyakorlatba foglaltuk az újrahasznosítás elvét, régiből újat varázsoltunk, vagy éppen fából készült játékokat bütyköltünk Sonkoly János fafaragó közreműködésével. Programjaink között volt még padlókép foglalkozás, csapatépítő játékok, templomi kincskeresés, imatánc, fürdőzés, kerékpártúra, csabacsűdi háromtusa és Dr. Kerepeczki Éva biológus vezetésével egy teremtésvédelmi imaösvény. Táborunk vendége volt a Gulliver Színpad utazószínháza A Csodálatos Mustármag című darabbal. A pénteki városjáték során teremtés-himnuszokat írtunk, és meglátogattuk plébániánkon szolgáló idősebb testvéreinket. A hagyománnyá vált kincsosztó körök sem maradhattak el, ezúttal minden napunk végén kézzel festett kagylókat és kavicsokat ajándékoztunk egymásnak kölcsönös szeretet-pillanatainkat megünnepelve.

Teremtőnk bőkezűségét élvezhettük támogatóinkon, segítőinken keresztül is.
Köszönet illeti az Emberöltő Alapítvány Tulipános házának fenntartóit, hogy egy napot náluk tölthettünk. A finom tízóraikért a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportjának, a szerdai meglepetés ebédért a Mi&Ti Pizzériának, Nagy Gábor apukának a pénteki ebédért, Bíró Gyula bácsinak a fagyizásért jár köszönetünk.

A csabacsűdi napunkat Ft. Dr. Liszkai Tamás plébániai kormányzónk és lelkipásztorunk kreatív játékai, valamint a helybéli hívek figyelmessége tették remekké. Nagyon örültünk annak, hogy Garai Hajnal, egykori ificsoportunk tagja is hozott nekünk egy-két “szentjánosbogaras” játékot. Kisdi Endre és Szalai Regina tanítottak nekünk énekeket, akik vasárnap a táborzáró szentmisén a Vincze családdal kiegészülve kísértek bennünket hangszereken. Pintér Tibor bácsi a háttérből biztosított bennünket azzal, amire éppen szükségünk volt. Kasnyik Hédi plébániai önkéntesként erősítette a szervezői csapatot.

Sokáig fogunk emlékezni az együtt töltött áldott és örömteli napokra.

A szervezők: Gyekiczkiné Piroska néni, Huszár Éva néni és Jancsó Brigi néni.

Exit mobile version