Menu
in ,

Késői, de tökéletes előadás!

Boronyák Gergely, Timkó János, Szvrcsek Anita és Vanya Tímea a Sors bolondjaiban

Boronyák Gergely, Timkó János, Szvrcsek Anita és Vanya Tímea a Sors bolondjaiban (Fotó: Babák Zoltán)

Szerdán este, a XIII. Cervinus Művészeti Fesztivál 7. napján Frederick Stroppel: Sors bolondjai című vígjátékot láthatták a nézők, Dósa Zsuzsa rendezésében.

Az időjárás kicsit szeszélyes volt, mert volt villámlás, mennydörgés, eső, de egy óra késéssel elindulhatott az előadás. Ici-pici csepergés még volt, de nem számottevő, és végül el is állt, így semmi akadálya nem volt, hogy a négy kiváló színész újra eljátszhassa Gail Hildebrand (Vanya Tímea), Chuck Galluccio (Boronyák Gergely), Jay Morrison (Timkó János) és Bonnie Sparks (Szvrcsek Anita) szerepét. A színpadon a színészek szerda este is ezer fokon égtek, a közönség pedig a várakozás miatt nagyon készült a találkozásra.

Már a Sors bolondjai bemutatója is kalandosra sikerült, hiszen tombolt a járvány, ezért 2021. február 6-án csak egy összpróbát tartottak és csak május 20-21-22-én mutatták be a közönségnek. A darab azóta is sikerrel fut, így tegnap este – ha nem is minden néző jött el – de aki ott volt, nagyon hangos tetszésnyilvánítással köszönte meg az előadást a művészeknek – teljesen megérdemelten!

A nagyon humoros, romantikus vígjáték szereplője négy fiatal. A lányok barátnők, a fiúk barátok. Chuck és Gail az esküvőjükre készülnek, szeretnék, ha barátaik, akik esküvői tanúik is, nem csak tanúik lennének házasságkötésüknek, hanem ők is egymásba szeretnének. Ám Jay és Bonnie első találkozása nem úgy sikerül, ahogyan barátaik szeretnék. Chuck és Gail kitartó „munkája”, hogy összehozzák őket, az esküvőjükön sikerül is – bár erről Chuck és Gail nem tudott. De Jay és Bonnie nem könnyű eset, mindkettőjüknek picit változnia kell, hogy engedjenek érzéseiknek, hogy tüskéiket elveszítsék, büszkeségüket félretegyék. Kedves, szép történet!

Vanya Tímea, Boronyák Gergely, Timkó János és Szvrcsek Anita tegnap este olyan önfeledten játszottak, hogy a közönség velük együtt élte át a színpadon történteket. Tökéletes játék, briliánsan játszó színészek, szakértő, tökéletes rendezés!

Ne feledkezzünk el az ötödik szereplőről sem, hiszen Salgó Balázs különböző szerepekben rendezte át a színpadot, mindezt derűsen mosolygósan, ez nagyon jó rendezői megoldás volt, így a közönség az idő múlását – amely másfél év – jól érzékelte, és nem veszítette el történet varázsfonalát sem, hiszen a rendező nem törte meg sötét színpadképpel előadást.

Hálásak lehetünk az időnek, amely megkegyelmezett, és megtartható volt az előadás, a színészeknek, hogy a színpadra lépés előtti felfokozott állapotot egy óra késéssel is megtartották. Köszönet Dósa Zsuzsának, hogy az időjárás előrejelzés figyelembevételével úgy döntött, megtartják az előadást. És köszönet jár a nézőknek, akik lelkesen, minden megjegyzés nélkül kivárták az előadás kezdetét, és lelkes, hosszú tapssal köszönték meg a színészek munkáját az előadás végén. Hiszen a szünetet is tíz percre csökkentették, így a négy színésznek is kevesebb idő jutott pihenni, pedig állandó színpadi jelenlétük volt, a pár perc, amit színpadon kívül töltöttek, az öltözködéssel telt el.

Ez a nyári színház varázsa! Így kell színházat csinálni!

Galambos Edit

A képeket Babák Zoltán készítette a darab 2022. július 22-i előadásán.

Exit mobile version