Menu
in ,

Victoria ismét hódított

Tatár Bianka, Timkó János és Boronyák Gergely az Imádok férjhez menni című darabban 2023. december 28-án.

Tatár Bianka, Timkó János és Boronyák Gergely az Imádok férjhez menni című darabban 2023. december 28-án. (Fotó: Babák Zoltán)

A XIII. CMF 10. napján William Somerset Maugham – Nádas Gábor – Szenes Iván: Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát láthatta a közönség a Vízi Színházban, amelyet Dósa Zsuzsa rendezett.

A vígjáték bemutatója 2019 novemberében volt a Cervinus Teátrumban, akkor Szemerédi Bernadett főszereplésével. 2023 augusztusában Tatár Bianka vette át Victoria szerepét, akkor Gyulán játszották, majd decemberben Szarvason is bemutatkozott Tatár Bianka Victoriaként, óriási sikerrel. Azt hiszem Dósa Zsuzsa számára egyértelmű volt, hogy ott a helye a Cervinus Művészeti Fesztiválon is, és nagyon is jól gondolta, mert megtelt nézővel a Vízi Színház nézőtere és ismét nagyon sikeres előadást könyvelhetett el a Teátrum.

A darab meséje megtörténhetett volna, hiszen az tény, hogy hősi halottnak hitt férfiak hazatértek, ez előfordult az első világháború után. Az alaptörténet, amely témájánál fogva lehetne dráma is, de a szerző nem annak írta. Ráadásul, az eredeti vígjátékhoz Nádas Gábor zenét, Szenes Iván remek szövegeket írt az 1964-es magyar bemutatóhoz a József Attila Színház részére. Így nem csak a történet, de a kellemes, vidám zene is sokat hozzátett Maugham darabjához.

Victoria (Tatár Bianka), igazi nő, második férjével Frederick Lowades-szel (Boronyák Gergely) és két kisfiával él. Ám egy nap a férje azzal érkezik haza, hogy legjobb barátja, Victoria első férje, aki hősi halált halt, Bill Cardewe (Timkó János) telefonált, nemsokára hazaérkezik. A döbbenet lesz úrrá a házaspáron, hogyan mondják el Billnek, hogy összeházasodtak, sőt gyermekük is született? …

De Victoria közben már kacérkodik Leicester Paton (Nagy Róbert) vállalkozóval, aki minden földi jót be tud szerezni a Victoriának, akinek „megszerzését” az anyukája, Mrs. Shuttleworth (Jónás Gabriella) is erősen támogat.

Szóval adott két férj, aki azon verseng ki tud előbb megszabadulni a feleségétől, miközben a csalfa Victoria már a harmadik férjjelölttel flörtöl, sőt a tettek mezejére lép. Vidám jelenetek, kellemes dalok, mosolygós előadás!

Önfeledt színészi játékot láttunk minden szereplőtől. Tatár Bianka Victória szerepében önző, csak magára gondoló, szeszélyes feleség, de megélte a nőiesség sok-sok formáját. Igazi nő, aki kedvességével simán meghódítja azt, akivel beszél, de együtt élni nem nagyon lehet vele magalkuvás nélkül. Nem véletlen, hogy Bill és Frederick szabadulni szeretne szép és kedves feleségétől. Bianka alakítása bravúros!

Timkó János belépője az évek során sem változott, olyan boldogan megérkezni, ahogy ő teszi senki nem tud, briliáns! Bill laza, vidám, ellentéte barátjának, Fredericknek. János játéka végig tökéletes, minden jelenetben, minden partnerrel, karizmatikus jelenléte a színpadon utánozhatatlan! Boronyák Gergely „karót nyelt” Fredericke igazi angol úriember, minden jellemével, kellékével együtt. Gergő is tökéletesen mutatta meg az általa alakított figurát mert a különbség a két férfi között ellentét is lehetne, de egy céljuk van, a „másikra hagyni” az asszonyt, mikor rájönnek, ott a harmadik kisimulnak az ellentétek. Gergő játéka természetesnek hat, ettől tökéletes, szerethető és nagyon jó az alakítása.

Nagy Róbert a harmadik férjjelölt szerepében egy harmadik jellem, neki minden anyagi java megvan, hogy Victóriát tejben-vajban fürössze majd és minden kívánságát teljesítse. Kiemelkedő alakításában a tangó, amelyet a félénk férfi helyett már egy vad, vágyakkal teli férfi táncol, szerelme tárgyával. Mr. Paton átalakulása látványos, Robi nagyon jól építette fel és tökéletesen játszotta szerepét.

Mind a négy színművész káprázatosan jó alakításával biztosította a sikert szombaton este. De nem szabad elfelejtkezni Jónás Gabrielláról, a mama szerepében, akinek jelenléte a színpadon kifogástalan. Igazi elegáns, úri nőt varázsolt a színpadra. Harcsa Boglárka, aki két szerepben is megmutatta azt, hogy karakterszerepekre tökéletesen átlényegül, a másodikban bravúros! Nádházy Péter az ügyvéd szerepében egy fura embert formált meg, tökéletesen. Balázs Henrietta szobalányként mutatta meg több arcát.

Tökéletes vígjátékot láttunk Dósa Zsuzsa rendezésében, remélhetőleg még van benne sok előadás, hiszen egy jó vígjátékra – jó rendezésben, remek színészekkel – mindig vevők a nézők. A színészek láthatóan örömmel vannak színpadon, vagyis minden adott, hogy repertoáron maradjon.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version