in ,

Nagy a jövés-menés Csabacsűdön

Sándor János is a Hunyadinál folytatja.
Sándor János is a Hunyadinál folytatja. (Fotó: Babák Zoltán)

Idén nyáron a változások időszakát élik a csabacsűdi labdarúgócsapatnál. Azok után, hogy közös megegyezéssel elváltak az egyesület és Boér Zsolt edző útjai, a vezetők a megszűnő ifjúsági együttes trénerét, Gombár Györgyöt bízták meg a zöld-fehér gárda irányításával.

A csűdiek az átszervezett másodosztályú bajnokságba neveztek, noha a nyár folyamán csapatnyi játékost elveszítettek, ami természetesen komoly érvágást jelent.

– Nem volt kérdés, hogy második vonalban szereplünk tovább, függetlenül a szokatlanul élénk játékosmozgástól. Jelen állás szerint tizenegy labdarúgónk folytatja máshol, a pótlásukra négyen érkeztek, és a megfelelő létszám hiányában megszüntetett ifjúsági alakulatból is többen átkerülnek – újságolta Gombár György, aki szerint az állomány még mindig nem kiforrott, mert akadnak függőben lévő ügyeik.

Varga Tamást a szénásiakkal hozták hírbe, a harmadik számú kapus, Farkas Zsombor Imre pedig a játéklehetőség érdekében Kardosra kerülhet, cserébe az onnan érkező Petrovics Zsoltért.
Gombár György a nyári felkészülés menetéről is tájékoztatást adott.

– Július első napjától heti három foglalkozással készülünk és hétvégi edzőmeccsekkel. A távozók pótlása nem kis fejtörést okozott, a megoldást a helyi fiatalok jelentik. Többek közülük már tavaly lehetőséghez jutottak a felnőttek között, rájuk most nagyobb szerep hárul. Egy-két kivételtől eltekintve tíznél többen edzünk, ami a mezőgazdasági idénymunkák és nyaralások idején megfelelő létszám – ecsetelte az edző.

A csabacsűdiek erős ellenfelekkel gyakorolnak a felkészülés során, ami még az előző csapatuknak a hozománya, de úgy vannak vele, hogy mindenből lehet tanulni a fiataljaiknak, akik a Kondorossal szemben nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni, de a Jaminának már alaposan meg kellett izzadnia ellenük.

– Öt-hat hiányzónk akadt az eddigi tesztmeccseken, volt olyan, hogy három kapusunk közül kettőt a mezőnyben kellett játszatnunk, ennek ellenére a fiataljaink lelkesedése töretlen, a fejlődésük szempontjából hasznosak az ilyen csaták. A bajnokság átszervezése jól idomul a vármegyében uralkodó állapotokhoz. Több új riválisról nem rendelkezünk kellő információval, pár fordulónak el kell telnie, amíg az erőviszonyok realizálódnak. A fiatal csapatunktól tisztes helytállást remélünk, és nagyon bízunk benne, hogy egy stabil középcsapattá tudunk formálódni. Maradtak értékeink, ők nagy segítségünkre lehetnek ebben az év során – fejezte ki reményeit Gombár György.

A csabacsűdi csapat augusztus 18-án hazai környezetben a Köröstarcsa ellen kezdi meg a bajnoki szereplést.

Nyári játékosmozgás Csabacsűdön

Érkezett: Gombár Erik (Békésszentandrási HMSE), Petrovics Zsolt (Kardos KSK), Szekeres Zoltán (Kardos KSK), Krátki Pál (új igazolás).

Távozott: Tari Ferenc (Nagyszénás SE), Liska Tamás (Nagyszénás SE), Novodomszky Zsombor, Pecnyik Gábor, Styecz Dániel Pál (mindannyi Kunszentmártoni TE), Rohony Márk Gábor, Tasi Norbert Sándor, Szín Ákos, Viszkok Gábor, Sándor János (mindannyi Békésszentandrási HMSE), Ivacska Kristóf (Kondorosi TE U19).

Bakulya Mihály

Babák Mihály polgármester sajtótájékoztatót tart a kastélyügyről.

Kastélyügy – Babák Mihály: A törvény jó, a melléklet nem

A makrancos hölgy átváltozása a Körös fölött