Menu
in ,

Minimális változás a játékoskeretben, a tavalyihoz hasonló célok a bajnokságban

Minimális változás a játékoskeretben, a tavalyihoz hasonló célok a bajnokságban – különösebb felhajtás nélkül vág bele augusztus 5-én a felkészülésbe a Szarvasi NKK NB II.-es női kézilabdacsapata.

Az előző bajnokság után – amikor az alapszakaszban elért harmadik hellyel a felsőházban több, addig ismeretlen csapattal megismerkedve végül 7. helyen zárt a csapat – több mint két hónap telt el, mire ismét találkoznak egymással a játékosok. Száva Flórián edző azonban abban bízik, hogy nem a nulláról kell kezdeniük a munkát.

– Az igazi kezdés előtt két héttel egyéni edzésterv alapján készülnek a felnőttcsapat játékosai. Az utánpótlás – a legkisebbektől az ifjúságiakig, több felnőtt játékossal egy már mondhatni szokásos edzőtáborban készülhetett együtt – adott helyzetképet Száva Flórián edző. – Augusztus utolsó hétvégéjén tartunk még majd egy összetartást, amikor hét edzésre kerül sor. Más heteken háromszor lesz foglalkozás, és a bajnoki rajtig öt felkészülési mérkőzést tervezek, de amíg nem ismerjük pontosan az NB II.-es csoportellenfeleket, addig nem tudom megmondani, hogy pontosan kikkel játszunk.

A játékoskeretben történt változásokkal kapcsolatban megtudtuk, hogy Nagy Emese és Bíró Petra abbahagyta a kézilabdát, Závoda Kata pedig budapesti tanulmányai miatt nem szerepel a csapatban. Három játékost szeretnének igazolni, de konkrétumról az edző még nem tudott beszámolni.

A célokról Száva Flórián a következőket mondta:
– Alap a felsőházba kerülés, de a pontos helyezés meghatározásához ismerni kellene a csoportellenfeleket. Az elnökség mindent megtesz a biztos működéshez, így nekünk csak a kézilabdára kell figyelnünk.

Gajdács Pál

Exit mobile version