Menu
in ,

Gubik Petra káprázatos koncertje

Gubik Petra a Szarvasi Vízi Színházban.

Gubik Petra a Szarvasi Vízi Színházban. (Fotó: Pappmédia Fotó & Videó / Gubik Petra Facebook)

Csütörtök este a Vízi Színházban Gubik Petra Junior Prima és Honthy-díjas színésznő, énekes Mi van a zsebemben? című koncertjén a csepergő eső sem tántorított el senkit, hogy felálljon és elmenjen, mindenki maradt mert részese akart lenne a csodának, amit Petra jelentett a színpadon. Nem üres kézzel jött, hiszen a „zsebében hozott” sok-sok csodát. Elsősorban kiváló zenésztársak kísérték: Tempfli Erik – Artisjus-díjas zongorista, zeneszerző, Frankie Látó – Artisjus-díjas jazzhegedű előadóművész, Fonay Tibor – Junior Prima díjas, Fonogram-díjas bőgős, basszusgitáros és Tar Gergely – ütőhangszeres előadóművész. Őket egészítette ki Szlávik Ágnes Iparművész, aki homokrajzokat készített a koncert alatt.

Gubik Petra ugyanaz az egyszerű lány, akit megismerhettünk 2012-ben. Ez nála a lényéből fakad, ezért soha nem lesz más. Ma is ugyanaz a kedves, közvetlen – talán kicsit magabiztosabb lány –, aki hívására csütörtökön este megtelt a Vízi Színház nézőtere. Pedig sikerei az egek felé törnek, nagyon népszerű országszerte – nem véletlenül. Talán azért, mert minden szerepét tűpontosan, alakítja legyen az drámai szerep, vagy vidám, mókás figura. Érdekes módon több drámai szerep megtalálta, de ilyennel is kezdett Békéscsabán az Aida címszerepében. Vagy most a Rebecca Én szerepe, de ilyennek tarom Esmeralda megformálását is. Emlékszem, az Egerek és Emberekben Curley felesége szerepére és a Koldusopera Polly alakítására is, Békéscsabán. És persze Szarvas fő kedvence Mercedes szerepe a Monte Cristo Grófjában, ahol fiatal lányból, tizenkilenc-húsz évet öregszik a színpadon, és tökéletes benne! De tudnám még sorolni, hiszen nagyon sok-sok szerepet formált meg pályája során, pedig még ma is nagyon fiatal. De, ahogy írtam, Petra megőrizte egyszerűségét, tisztaságát, színpad iránti tiszteletét és persze a közönség iránti szeretetét. Ezt érezni lehetett az este!

A koncert közvetlen volt, mintha a barátaival beszélgetett volna, a fő váza a nemrég megjelent lemeze az „Ez van, ez!” – a lemez alkotói: Szirtes Edina Mókus a zenét, Müller Péter Sziámi a dalszövegeket írta, de Petra is jegyez dalszövegeket. A lemez anyagán kívül is hallhattunk dalokat. Petrától megtudtuk, hogy éppen egy éve volt az első koncert a lemez anyagából. És még sok-sok mindent, mert mesélt a dalok születéséről és magáról is egy kicsit. Egyszerűen magával ragadott minden nézőt, mert barátként beszélt a nézőkhöz. Sőt a dalok közben kedvenc prózáit is elmondta, ami azt is jeleni, Petra nem csak a zene, hanem az irodalom szerelmese is. Az este vendégművésze Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas, akivel olyannyira közvetlen a kapcsolata, hogy simán froclizták egymást – hiszen barátok között voltak. Feke Pál a jókedv, a humor birtokosa is, bár egy komoly dallal kezdett.

Hihetetlen igényesen összeállított program, nagyszerű zenésztársak, fantasztikus vendég és csodálatos rajzokat készítő művész és főképpen egy csodálatos színésznő, énekesnő. Ez volt a Mi van a zsebemben? Gubik Petrával!

Galambos Edit

A fotókért köszönet Gubik Petra Managementjének.

A fotókat készítette: Pappmédia Fotó & Videó

Exit mobile version