in ,

Meghiúsult házasságtörés

Lassan végéhez ér a Vízi Színház 14. évada. Pénteken este Robin Hawdon: Szeretőből egy is sok című vígjátékát láthatta a teltházas nézőközönség a Hangjegy Színház előadásában. A darabot Danicska Mónika és Straub Dezső fordította, a rendező Beleznay Endre volt.

A házaspár, Clarice (Trokán Anna) és Roger (Suhajda Dániel) hétvégére készül Roger üzleti útra megy, Clarice otthon marad, ám két vendéget is vár, az egyik Rodney (Beleznay Endre), a lakberendező – bocsánat, belsőépítész – a másik Richard (Baronits Gábor), Clarice francia szeretője, aki csak ezért utazik Londonba. De Roger is tilosban jár, ő Daisiehez (Gregor Bernadett), a szeretőjéhez készül. Azonban Daisie telefonál, hogy az állomáson van, hamarosan érkezik. Nos a férj azt se tudja mit csináljon, az egyik telefont a feleség is hallja, és beszélni kezd a Daisievel, mert a barátnője, akit meghív magához hétvégére. Itt kezdődik a galiba, mert a férj is otthon marad, mert hirtelen „lemondták” a megbeszélést – mondja. A belsőépítész érkezik elsőnek, (Roger nem akarja felújítani a házat, Clarice igen, ezért a titkolózás). Clarice „eldugja” Roger elől a belsőépítészt. Jön Daisie, akinek a feleség mindent elmond. A terv az, hogy a szeretőt adják „el” a nő férjeként – ami ugyan a barátnőnek nem tetszik, ellenkezik is, de nem mondhatja el a valódi okot. A feleség közli az éjszakai jövés-menést is, ki hová megy majd, nem sejtve, hogy barátnője és a férje is szeretők, kéri Daisiet, hogy beszélje meg Richarddal, amit ők megbeszéltek, ha megérkezik.

Férj, feleség elmennek vásárolni, hogy Daisie mindent megbeszélhessen Richarddal. De nem Richard érkezik meg, hanem Rodney szeretne elmenni. Daisie azt hiszi vele kell megbeszélnie a dolgokat és „kioktatja”, ki mikor melyik szobába tér nyugovóra, ki hogyan oson ki a másik szobába. Rodney nem érti, a maga módján tiltakozik, de visszatér a házaspár. Vannak némi elszólások, de nem élesedik a helyzet. Nem húzom, megérkezik Richard is, de a nagyobb baj az, hogy megérkezik Bob (Barabás Kiss Zoltán), Daisie igazi férje, aki sejti, hogy felesége megcsalja, de csak az tudja a férfi neve R betűvel kezdődik. Na itt szabadul el a hazugságok hazugsága… És ez, csak az első felvonás vége!

Hihetetlenül jó játékot láttunk. Beleznay Endre – nem tudom volt e improvizáció előadásában – csak sejtem, hogy igen – mindenesetre a közönség dőlt a nevetéstől, sőt előfordult, hogy maga Beleznay Endre sem bírta nevetés nélkül és jelmezsálába burkolódzva fulladozott a nevetéstől, amíg kollégája a közönségnek hátat fordítva engedte szabadon érzéseit. Ez a kis szösszenetet azt mutatta, a színészek is örömjátékot játszanak. De nem ez volt az egyetlen, amikor Beleznay Endrének, vagy valamelyik színészkollégájának visszakellett fojtania a nevetését. Ezeket a közönség is jól fogadta, sőt hálás volt érte.

Nagyon jól megírt, nagyon jól rendezett vígjátékot láttunk, fantasztikus színészi alakításokkal! Igazi szórakoztató nyáresti előadás volt, amikor a közönség egyszerűen örül az előadásnak, mert jól szórakozik! Beleznay Endre úgy rendezett és úgy játszott, hogy az igényes színészi játékon alapult, nem csak ő, de színésztársai is mentek vele. Pengeélen táncolt, de soha egy percre sem billent át (ebben szerintem rutinja van!), nagyon jól egyensúlyozott, ahogyan a többiek is, Trokán Anna, Geregor Bernadett, Suhajda Dániel, Baronits Gábor és Barabás Kiss Zoltán tökéletesen alakították szerepeiket, Beleznay Endre nélkülük nem hozhatta volna azt a figurát, akit a közönség látott, hiszen összjáték kellett hozzá, de Beleznay Endre játéka bravúros volt!

Kellenek az ilyen esték is, amikor nem gondolkodni kell egy előadáson, hanem csak önfeledten szórakozni! Ilyen volt ez az előadás is!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Furár Róbert emberhátrányból szerzett bombagóljával vezetett a Szarvasi FC 1905 a Nagyszénás SE ellen.

Ebben a meccsben benne maradt 2 pont

Rajtol a 27. Kenumaraton.

Országos szintű érdeklődés a Szarvasi Kenumaraton iránt