Menu
in

Új helyszínen ünnepelte Szarvas az államalapítást

Tűzijáték a Várkert fölött 2024. augusztus 20-án.

Tűzijáték a Várkert fölött 2024. augusztus 20-án. (Fotó: Babák Zoltán)

Egész napos programmal várta Szarvas az ünnepelni vágyókat 2024. augusztus 20-án.

A programok a Várkertté átnevezett Kacsa-tónál indultak. 10 órakor az V. Trianoni Emléktusa nevezői vetették magukat a Körösbe vagy húztak futócipőt, esetleg egymás után mindkettőt.

A Teknős árnyékában Babák Mihály polgármester nyitotta meg a városi szervezésű programok sorát. A délután folyamán színpadra álltak a szarvasi táncos, aerobicos egyesületek, de ismét eljött Bodrogközy Rita, hogy dalaival, interaktív előadásával megörvendeztesse a gyerekeket.

A protokolláris ünnep az Evangélikus Ótemplomban zajlott. Horváth Z. Olivér evangélikus lelkész és Liszkai Tamás katolikus plébános tartott rövid ünnepi istentiszteletet, majd megáldották az új kenyeret.

Őket Babák Mihály követte ünnepi, de inkább politikai véleményét kinyilatkoztató beszédével.

A templomi eseményt a Cervinus Teátrum két művésze, Kiss Viktória és Timkó János egy-egy dala, a Himnusz közös eléneklése, majd a megszentelt friss cipók kiosztása zárta.

Az este folyamán Ébredés címmel koncertet adott Kökény Attila és Rakonczay Viktor, miközben a Körösön az ilyenkor elmaradhatatlan lampionos-fáklyás felvonulás csorgott a Várkert felé, hogy a kitartóbbak vízről csodálják meg a tűzijátékot.

Exit mobile version