Menu
in ,

Különleges alkotók kaptak díjakat

2024. augusztus 21-én este véget ért a Szarvasi Vízi Színház 14. évada. Az este különleges volt több tekintetben is, például abban, hogy a fellépők egy különleges ember – Munkácsy Mihály – életét elevenítették fel. Bognár Zsolt – Kiss Stefánia: Munkácsy, a festőfejedelem című musicalből keresztmetszetet kaphattunk, a Békéscsabai Jókai Színház színészeitől, hiszen az előadás a Jókai Színház produkciója, amit Koltay Gábor rendezett. A történetet Bognár Zsolttól hallhattuk, a dalokat, vagyis akik belebújtak a történelmi alakok bőrébe: Munkácsy Mihályt – Puskás Dániel, Paál Lászlót – Nagy Róbert, Koltay Denise-t (Svensont) – Csonka Dóra, Cecile Papiert – Papp Barbara és Perzsit – Nagy Erika keltette életre. Nagyon megható dalokat válogattak és adtak elő a színművészek. A színpadon a díszlet egy része mutatta meg milyen monumentális alkotás állt a Jókai színpadán.

A műsorvezetők személye is meglepetést tartogatott, mert aki tizenhárom éven keresztül állandó volt – Fekete Péter – ezúttal Pekingből jelentkezett be, mert egy konferencián vesz részt, ahol Magyarországot, Európát és természetesen Szarvast is képviseli. De méltó helyettesről gondoskodott, mert egy ízig-vérig szarvasi hölgy, Novodomszky Éva, a csodálatos műsorvezető volt Szabó László műsorvezető társa.

A dalok közben pedig átadták a XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának díjait, különlegesen tehetséges alkotóknak. Mert mindegyik díjazott nagyon különleges, kiemelkedő alkotást hozott létre.

A 2024. évi XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának díjazottjai:

“legjobb”

előadás: Legénylakás – Jókai Színház

rendező: Fekete Péter – Csillagok–Égbeli tűk / Fővárosi Nagycirkusz

női főszereplő: Dimanopulu Afrodité – Házasságszerző / Mrs. Dolly Levi (Egri G.G. Színház)

férfi főszereplő: Dósa Mátyás – Hajmeresztő / Victor Rosetti (Szolnoki Szigligeti Szinház)

női mellékszereplő: Csombor Teréz – Ne most, drágám! / Mrs. Frencham (Katona J. Nemzeti Sz.)

férfi mellékszereplő: Ragány Misa – Sóska, sültkrumpli / Művész (Cervinus Teátrum)

(legszebb) látvány: Darvasi Ilona – A makrancos hölgy / jelmez, díszlet (Turay Ida Színház)
háttér dolgozó: Bősze Katalin

“legnépszerűbb”

előadás: Made in Hungária – József Attila Színház (Rendező: Lengyel Ferenc)

színész: Szomor György – Monte Cristo Grófja

Ifjú tehetség-díj: László Rebeka – Az ibolya / Sobri Ilonka (Nemzeti Színház)

SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ ÖRÖKÖS TAGJA BODROGI GYULA

A díjátadások végeztével jött egy meglepetés, mert Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár kapott szót és ajándékot hozott Babák Mihálynak, Szarvas város polgármesterének a következők kíséretében: „Szívből jövő köszönetemet szeretném kifejezni mindazért a felbecsülhetetlen jelentőségű értékteremtő munkáért, mely az elmúlt évtizedekben hozzájárult Szarvas Város és Békés Vármegye Kulturális életének felvirágoztatásában, szellemi és tárgyi kincseinek megőrzéséhez és gyarapításához. A közösség erejébe vetett hittel végzett nemzetértékteremtő tevékenysége zsinórmértékül szolgál mindazoknak, akik küldetésüknek és hivatásuknak tekintik a haza szolgálatát. Szarvas, 2024. augusztus 21. kultúráért felelős államtitkár.”

Babák Mihály polgármester meghatottan köszönte meg Závogyán Magdolna szavait.

A külön ajándék átadása után Szomor György elénekelte a Monte Cristo grófjából a Rómát és az István, a király című rockoperából még két dalt. Ráadásul megénekeltette a díjat kapó alkotókat is a színpadon.

A NEWJSÁG és a magam nevében szeretettel, tisztelettel gratulálok a díjazottaknak!

Ezzel véget ért a Magyar Teátrumi Társaság 14. évada, találkozunk 2025 júniusában!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Exit mobile version