in ,

Bemutatkoztak a Körösvölgyi Állatpark intelligens lakói

A Körösvölgyi Állatpark egyik fakó keselyűje.
A Körösvölgyi Állatpark egyik fakó keselyűje. (Fotó: Babák Zoltán)

Intelligens vadállatok tematikával került megrendezésre az Állatkertek éjszakája idei rendezvénysorozata szombaton. A Körösvölgyi Állatparkban az állatok intelligenciájára, értelmi képességeire fókuszáló állatismertetőkkel egybekötött látványetetések zajlottak.

Pákóval, a hollóval, mint az Állatpark legokosabb állatával intelligencia teszteket végeztettek. Bemutatkozott az év emlőse, a vadmacska, majd az érdeklődő látogatók ismertetőt hallhattak aranysakálok falkabeli viselkedéséről, illetve a bölénycsordákról. Estebédet kapott a jávorszarvas, de sorra kerültek a fakó keselyűk és a szürke farkasok is.

A Bükki Nemzeti Park Vidra Verda guruló természetbúvár kisbuszában interaktív eszközökkel érdekes természetismereti előadásokat tartottak.

Egy filmpremier is zajlott a délután folyamán. A Magyar Madártani Egyesület és a National Geographic közös, eddig csak szakmai berkekben vetített filmjének, a Falcopolisnak nagy nyilvánosság előtti bemutatójára is sor került. Ebben a kékvércsék angolai gyülekezéséről és vonulásáról szól.

A programok sorát egy, a Csáky-kastély történetét bemutató kiállítás egészítette ki, a napot a Csáky-kastély aulájába történő gyertyafényes betekintés zárta.

Zima Dani gólját csak nézte az egykori csapattárs, Köteles Attila.

Pontosztozkodás rekordnéző előtt

Augusztus utolsó hétvégéjén Németh Endre Pál és Bakulya Tamás szerepelt a Demeter Lehel ASE színeiben az U11 és U13-as korosztály országos évadnyitó versenyén.

Eredményes országos évadnyitó