in ,

Menet közben váltott sofőrt a Szarvasi FC 1905

Kasik Viktor kapusedző, Zahorecz Roland erőnléti és rehabilitációs edző, illetve Klimaj Zoltán és Somogyi János edzők.
Kasik Viktor kapusedző, Zahorecz Roland erőnléti és rehabilitációs edző, illetve Klimaj Zoltán és Somogyi János edzők. (Fotó: Babák Zoltán)

Jó játékoskeret állt össze az idei szezonra a Szarvasi FC 1905 színeiben, akár egy teljes értékű kezdőcsapatot is ki lehetne állítani a korábbi három döntetlenre végződött mérkőzés kispadjáról. Talán e miatt a “túlerő” miatt sem volt könnyű dolga Sajben Gábor edzőnek, aki a vasárnapi 1-1 után közös megegyezéssel távozott a szarvasi klubtól.

A vezetőség hirtelen nehéz szituációba került, de két nap alatt megoldották a feladatot, ráadásul tisztán szarvasi erőkből. Felkérték Klimaj Zoltánt, az egyesület B kategóriás edzői liszensszel rendelkező visszavonult játékosát, az egyesület elnökségi tagját, vállalja el az akkor még átmenetinek tekintett időszakra a csapat mozgásban tartását.

Zoliról tudni kell, nála kék-fehérebb szívű játékos aligha van: 12 évesen, 1989-ben Lelkes Gyuri bácsinál lett igazolt játékos. Az azóta eltelt 35 szezon alatt egyetlen egyesület neve sorakozik a neve mellett: Szarvasi FC.

Igaz, UEFA B liszenszes edzői jogosultsággal rendelkezik, soha nem voltak edzői ambíciói. Ennek ellenére a hirtelen szülte helyzet adta magát, hogy az egyesület vezetése felkérje, edzői szerepkörben is mutassa meg magát.

“Úgy érzem, kutya kötelességem volt ezen az ajtón belépni, de miután nincs edzői tapasztalatom, szükségem van egy komoly segítségre. Szerencsére Janó elvállalta ezt. Dolgoztunk együtt mindenféle variációban, játékosként, játékos és edzőként, edző és egyesületi vezetőként. Tudom, mennyire alapos, felkészült, folyamatosan képzi magát. Nem volt kérdés számomra, hogy ő tud segíteni. Nagyon bízunk abban, hogy ez a kombó sikeres lesz. A feladat adott. Elsőként minél hamarabb vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, majd az elkövetkezendő 12 bajnoki mérkőzésen a helyünkre kell kerülnünk a tabellán”, fogalmazott Zoli, miután a vezetőség nevében Bukovinszky Béla bejelentette az új felállást a keretnek.

Somogyi János egy szezont – és három mérkőzést – töltött távol a Szarvasi FC 1905 hivatalos keretétől, természetesen szurkolóként azóta is figyelemmel kísérte a csapatot. Nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy Klimaj Zoltán gondolt rá.

“Öt percet kellett gondolkodnom. Ennyi idő alatt tudatosult bennem, hogy nincs választási lehetőségem, erre a megkeresésre nem mondhatok nemet. Nem kell ecsetelni, mennyit tett Zoli a klubért játékosként, de minden olyan szerepben, amiben az adott pillanatban éppen szükség volt rá. Régi nagy álmom volt, hogy egyszer közösen edzősködjünk, erre ennél jobb terepet el sem lehet képzelni. Imádok itt lenni, szívügyem, hogy ez a csapat sikeres legyen, elérje azt a célt, amit évek óta – egy évvel ezelőtt még edzőként, azóta szurkolóként – kergetünk közösen. Nagyon remélem, hogy most fog eljönni az a pillanat, amikor ez a csapat magasabb osztályba fog kerülni!”, fogalmazott Janó.

A két edző teljesen azonos szerepkörben, súllyal fogja a vállán vinni a vállalt feladatot. Ebben segítségükre lesz Kasik Viktor kapusedző, illetve Zahorecz Roland erőnléti és rehabilitációs edző.

Terhesné Szekera Ilona és Korbely István a megnyitón.

Élményteli tábor, sok festéssel

Megnyitottuk a 2024/2025-ös tanévet