in

A Mobilmánia vendégzenekaraként turnézik a szarvasi Banderass

A Banderass a Barba Negrában.
A Banderass a Barba Negrában.

Nemrég került elénk egy poszt a Facebookon, hogy a Banderass zenekar a Mobilmánia országos turnéján vendégzenekaraként lép színpadra. A Banderass tagjai, Kiss Ákos (ének), Uhljár Gábor (dob), Pongor Árpád (gitár) és Bakó Szilárd (basszusgitár).

Az együttes frontemberét, Ákost kérdeztük.

Hogy kerültél kapcsolatba a Mobilmániával?

A történet tavaly nyárra nyúlik vissza, nagyjából egy éve indult. Otthon tervezgettem, hogy merre-tovább a zenekarral. Addigra három évesek voltunk, megjelent egy komplett albumunk, ami Jégforró címen elérhető az összes digitális platformon, de azt láttuk, hogy nincs lehetőség. A nagy managercégek, szervezők nem foglalkoznak olyan bandákkal, akiknek nincs nagy táboruk, a közönség így nem is tud találkozni velünk. Igazi 22-es csapdája.

Akkor ugrott be, hogy az egyik legjobb barátom szerepelt egy tévés beszélgetős műsorban, ahol a másik vendég Zeffer András volt. Zoárd barátom nagy bölcsen elkérte a számát Zefinek, hátha egyszer jól jön nekem. Tavaly felhívtam csak úgy, hogy vigyenek el minket turnézni. Zefi meghallgatta a lemezünket, átbeszéltük a technikai hátterünket, ami hazai szinten teljesen professzionális és különleges. Közösen beadtunk egy NKA-pályázatot amit meg is nyertünk. Így indult a turné, melynek első állomása Kaposváron volt, majd jött Budapest és a többi helyszín. A turné élményei inspiráltak egy új dalra is minket, ami Tőletek hangos címmel jelent meg. Szintén elérhető minden platformon, és egy szöveges klip formában is fent van a Youtube-on. A szólóját amúgy egy magyar sztárgitáros játszotta fel nekünk.

Melyik fellépés volt ez, amiről posztoltál?

A legutolsó koncertünk, ami az eddigi legnagyobb is volt, Budapesten a Barba Negra Red színpada. Lélegzetelállító volt az egész. Elmondhatom, hogy gyakorlatilag ezért kezdtünk zenélni, hogy ide eljussunk. Totális profizmus jellemezte az egészet. A kiszolgálás, a háttér, a színpad… Őrület volt.

Hány állomásos a turné?

Eddig hét állomás ment le, sajnos egyet le kellett mondanunk a Covid betegségem miatt, de még hat állomás biztosan lesz az év végéig. Köztük az ikonikus Agárdi Popstrand, öt vidéki nagyváros, majd december végén ismét a Barba Negra Red.

Szarvasra mikor jöttök és hozzátok el a Mobilmániát, mint a ti vendégzenekarotokat?

Szarvasra sajnos nem jut el a turné. Szerettünk volna augusztus 20-án, vagy a Szilvanapokon fellépni, akár de nem jött össze. Volt támogatónk, de az ő segítségük is kevés volt. Térben legközelebb Békéscsabán lépünk fel a Mobilmániával az ősszel, aminek a dátuma még nem publikus.

20 méter körüli óriáskerékből is megnézhetik Szarvast az érdeklődők.

Szarvasi Szilvanapok óriáskerékkel

Másodszor volt eredményes a Csabacsűdi GyLSE színeiben a nagy pályára nyolc év után visszatérő Bakos Krisztián (kék-fehérben).

Későn ébredt a Csabacsűd