Menu
in ,

Tanévnyitó ünnepség a Szlovák suliban

Ahogy koppannak az első gesztenyék a földön, úgy toppannak az apró cipellőcskék is az iskola folyosóin újból, az ősz beköszöntével. Mind kíváncsian várjuk ezeket a pillanatokat évről-évre, de leginkább az elsős kisdiákok és szüleik.

Izgatottan gyülekezett ez alkalommal is sok-sok gyermek szeptember 2-án a Szlovák Iskola aulájában, várva azt, hogy igazgatónőnk, Wéberné Hanzó Teréz, hivatalosan is megnyissa a 2024/2025-ös tanévet, melyet a hagyományokhoz híven rövid műsorral köszöntöttünk.

Énekkarunk vidám dala megalapozta a jó hangulatot, majd ezt fokozta a Dimák testvérpár humoros jelenete az első iskolai napról, pontosabban arról, mi tévők legyünk, ha késésben vagyunk már az első pillanatokban.

 Bátor kis elsőseink verset szavaltak az iskoláról és az őszről, majd ünnepélyes keretek között fogadtuk nagy családunk tagjaivá őket. Megható pillanat volt, amikor nyolcadik osztályos tanulóink elsős társaiknak ajándékoztak egy-egy szlovákos nyakkendőt, kifejezve együvé tartozásunkat.

Igazgatónő örömét fejezte ki, hogy megtisztelte ünnepségünket Babák Mihály polgármester úr; Frankó Anna, Szarvas Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke; Csonka Ivett, a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány elnöke; Márton Sándor, iskolarendőr; Kepenyes Zoltánné, iskolai szociális segítőnk és a szülői választmány elnöksége.

Majd szeretettel üdvözölte Szlovákiából érkezett vendégtanárainkat: Marianna Boršovát és Jana Brhlíkovát.

Beszédében többek között említette, nagy örömére szolgál az, hogy bár országos a pedagógushiány, iskolánkban teljes a szakos ellátottság.

Végezetül üzenetként mindannyiunk felé megfogalmazta, „amikor iskolánk falai között sétálunk, a régmúlt emlékei keverednek az új dolgokkal. Büszkén nézegetjük elballagott diákjaink fotóit, volt pedagógusainkat, akik példaként állnak előttünk. Mindennapjainkat nemzetiségi hagyományainkat tovább örökítve igyekszünk élni, amik szintén tükröződnek a falakon.”

Első osztályos versmondóink: Virág Milán, Barabás Réka, Kiss-Mótyán György, Somlyai Barbara, Kolozsvári László, Kostyó-Boldizsár Flóra, Cseh Mira, Demeter Evelin, Dernovics Adél

Énekkar: Brachna Lilla, Demeter Noémi, Kovács Emma, Domján Zita, Viszkok Zselyke, Radics Ajna, Bohák Adél, Borgulya Nikolasz; Brachna Vanda, Kovács Nóra, Számfira Lili

Konferálók: Csipai Dorka 7.c és Litauszki Fanni 7.a osztályos tanulók

Kórusvezető: Sindel Csilla

A műsort összeállították: Hruskáné Molnár Mária, Sindel Csilla és Árvai Anikó

2024. 09. 07.

Á. A.

Exit mobile version