Menu
in ,

Bagi Ádám döntőzött a Horvát Openen

Az ezüstérmes Bagi Ádám és edzője, Ruzsinszki György.

Az ezüstérmes Bagi Ádám és edzője, Ruzsinszki György.

Csáktornya után a hétvégén ismét Horvátország felé vették az irányt karatésaink, ám ezúttal messzebbre, a Magyar Királysághoz is tartozó kikötőváros, Fiume, mai nevén Rijeka felé vették az irányt. A versenyen a mezőny is népesebb és erősebb volt, a horvátok mellett a szlovákok és az ukránok is itt döntötték el a vb kvalifikációt. Szarvasról Bagi Ádám, Nagy Máté, Ruzsinszki Balázs és Tóth Zalán vágott neki a közel 10 órás útnak.

Elsőként Balázs lépett tatamira, aki ugyan megszerezte az első pontot ukrán ellenfelével szemben, de utána bizonytalankodott, így ellenfele fordítani tudott.

Bagi Ádám a kadeteknél feljebb nevezve kezdett, de itt még rosszul választotta meg a támadótávolságait. A saját korosztályában azonban sikerült beélesítenie technikáit, így bolgár, ukrán és horvát ellenfeleit legyőzve a döntőbe jutásért küzdhetett, amit végül 2:1 arányban sikerrel vett. A döntőben sajnos egy kis izgulás volt érzékelhető, aminek okán a megfelelő pillanatok és távolságok megválasztása elcsúszott, így végül ezüstéremmel zárt a szarvasi versenyző.

Nagy Máté hátsérülése miatt közel 2 hetet hagyott ki az edzésmunkából. Ennek ellenére az első meccset látványos megoldásokkal 7:1-re nyerte. A következő meccset is jól kezdte, elment 2:0-ra, ám itt sajnos elment a kondija, és igy a meccs kedvezőtlen fordulatot vett. Ellenfele a döntőbe jutásért alulmaradt, így vigaszági meccsre nem került sor.

György Dániel győztes meccsel kezdett szerb ellenfelével, de tiszta találatai ellenére a következő körben az új-zélandi versenyzőt támogatták a bírók. A bronzmeccsen találatai már nem voltak elég pontosak, így maradt az ötödik hely.

Tóth Zalán vasárnap lépett tatamira, jól indított, tiszta találattal kezdett, de ellenfele is pontot kapott, ezt követően az ukrán fiú elcsúszó találatára 2 pontot kapott, a kiegyenlítés szándékával indított támadások közben sajnos a védekező reakciók elmaradtak, amivel tovább nőtt a különbség. Zalán a meccs végén a kezdő akcióját megismételte, ismét pontot szerzett, de a mérkőzést ellenfele nyerte.

A verseny mellett jutott idő egy kis csobbanásra is a tengerben, utána pedig annak gyümölcseiből falatozhattak a versenyzők, hogy méltóképpen búcsúzhassanak a nyártól.

A fiatalok a jövő hétvégén szabadok, a nagyok Salzburgba utaznak a Serie A tornára.

Ruzsinszki György

Exit mobile version