Menu
in

Gömbakácok kerültek minden egyes újszülött nevében a közterületre

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nevében Major Attila önkormányzati képviselő, a babafaültetések elindítója, ötletgazdája köszöntötte a Szent Erzsébet utca katolikus temető felőli végén összegyűlt gyerekeket, szülőket, nagyszülőket. Örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban eljöttek erre a programra, ami azért lett útjára indítva, hogy a mostani gyerekeknek felnőtt korukban is legyen itt egy gyökerük, szép emlékekkel gondoljanak Békésszentandrásra. Második szempont a környezet alakítása volt, mint mondta, így minden esztendőben egy újabb fás zöld területtel bővül a település.

Először 2009-ben kerültek földbe fák az újszülöttek örömére. Ez a szombati így már a tizenhatodik alkalom volt. Eddig 662 fa került elültetésre. Ezen a napon 40 gömbakác növelte ezt a számot. Remélte, hogy ezek a fák lesznek annyira ellenállók, hogy kibírják ezt a szélsőséges időjárást, meg fognak maradni. Ha ki is megy egy-egy, pótolják, ígérte.

A szokásos csoportképet követően minden kicsi szülője egy-egy névre szóló bögrét vehetett át Sinka Imre polgármestertől és Major Attilától, majd a településüzemeltetési intézmény munkatársainak segítségével betemették a már kiásott gödröket, amikbe már elő volt készítve, beiszapolva a 40 gömbakác.

Exit mobile version