Menu
in ,

Aranyérem a Budapest Openről

Bagi Ádám magabiztos versenyzéssel menetelt előre, egészen a dobogó legfekső fokáig.

Bagi Ádám magabiztos versenyzéssel menetelt előre, egészen a dobogó legfekső fokáig.

Múlt hétvégén került sor a legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi karateversenyre, amelyre 42 ország 296 egyesületének 2191 nevezése érkezett. A két napon át tartott megmérettetésre a szarvasi csapat hét versenyzőjével érkezett, akik közül Bagi Ádám tudta éremre váltani erőfeszítéseit.

Az első nap az U21-esekkel indult. Kerti Kelemen sajnos nem találta meg ellenfele ritmusát, így búcsúzni kényszerült.Neumann Fábián gyors indításaival nyerte első mérkőzését, ám a következő körben túl sokáig készítette elő támadásait, amit ellenfele büntetett.

Szebegyinszki Rita szlovák, majd angol ellenfelét verve karnyújtásnyira került az éremmérkőzéshez, de sajnos nem hitte el eléggé támadásait. Ellenfele a következő körben nem jutott a döntőbe, így a vigaszág sajnos elmaradt.

Ruzsinszki Balázs első meccsét nyerte, de a a következő körben a későbbi döntős lett versenyző ellen nem vállalta be az indítást, amit ellenfele gyorsan ki is használt. A vigaszági mérkőzést sajnos ugyanez a túlgondolás jellemezte, így nem sikerült javítani.

Tóth Zalán gyorsan és többször is meglepte ukrán ellenfelét, 3:1-re is vezetett, ám a mérkőzés második felében passzívan karatézott, ami megbosszulta magát, és ellenfele fordítani tudott.

Müller Márton jól ismerte fel a helyzeteket, reagált is, de nem hitt eléggé saját ütéseiben, így 1-1 zászlót ugyan kapott, de ponttal nem jutalmazták próbálkozásait. Ezután egy hibáját ellenfele büntette, amit sajnos már nem sikerült ledolgoznia.

Bagi Ádám magabiztos versenyzéssel menetelt előre, végig kezdeményezve fegyelmezetten követve a taktikai utasításokat. Bolgár, után a döntőbe jutásért egy rutinos új-zélandi versenyzővel kellett megvívnia, ám Ádám már a mérkőzés elején meglepte egy indítással, amire gyorsan rátett még egyet, 6 másodperc alatt 2:0-ra vezetett. Előre haladva két fejrúgást beszedett ellenfelétől, ám a ritmust tovább diktálva egy fejrúgással, majd további ütésekkel visszafordította az állást, utat vágva ezzel magának a döntőbe. Itt egy jó indítással szerzett ponttal előnybe került, amit a mérkőzés végéig megtartott, Szarvasra hozva ezzel kategóriája aranyérmét a rangos mezőnyből.

Ruzsinszki György edző

Exit mobile version