Menu
in ,

Iskola a természetben: Egy felejthetetlen hét a szlovák nyelv gyakorlásával

A Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közhasznú Alapítvány minden évben az ”Iskola a természetben” program keretében egy hetes szlovákiai táborozási lehetőséget biztosít a magyarországi szlovák iskolákban tanuló diákok részére.

Erre idén szeptember 15-22. közt került sor. Iskolánkból 20 tanuló és 2 pedagógus utazott Szlovákiába – térítés mentesen. A tábor mindig emlékezetes élményeket tartogat a résztvevők számára. A szarvasi, csabacsüdi és békéscsabai szlovák iskolák 7-8. osztályos diákjai egy hetet töltöttek el a természetben. A tábor helyszínéül szolgáló kényelmes panzió otthonos légkört és gyönyörű környezetet biztosított mindenhez.

A programok délelőtt öt tanórával indultak, ahol a gyerekek elmélyíthették szlovák nyelvtudásukat. Az órákat fiatal animátorok vezették, akik játékos formában, kreatív módszerekkel tették érdekessé a nyelvtanulást. A foglalkozásokon nemcsak a tananyaggal ismerkedtek meg a diákok, hanem aktívan gyakorolták a szlovák nyelvet, miközben különböző interaktív feladatokat oldottak meg.

A délelőtti tanulást délután izgalmas szabadtéri programok követték. Tanulóink számára az egyik legnagyobb élmény a tutajozás volt, ahol megtapasztalhatták a csapatmunka erejét és a természet közelségét. Hosszabb-rövidebb túrákat is tettek: meglátogatták Bachledova dolinában a Lombkoronasétányt és a Magas Tátrában a Csorba tavat.

A hét végére a diákok nemcsak a szlovák nyelvtudásukat fejlesztették, hanem életre szóló élményeket is szereztek. Új barátságok szövődtek, a közös tanulás és kalandok során pedig megtapasztalhatták, hogy a nyelvtanulás lehet szórakoztató és felemelő élmény is. Jó társaságban tölthettek el egy hete, ami feltöltötte őket. Egyúttal közelebb kerültek a szlovák nyelvhez és kultúrához, valamint az áhított szlovák középfokú nyelvvizsgához is.

– sz –

Exit mobile version