Menu
in ,

Tisztességes helytállás a Békéscsaba 1902 Előre másfél ellen

Zádori Krisztián (középen fehér mezben) kétszer talált a szarvasi hálóba.

Zádori Krisztián (középen fehér mezben) kétszer talált a szarvasi hálóba. (Fotó: Babák Zoltán)

Az első húsz percben kiegyenlített játék folyt a Békés vármegyei I. osztály 8. fordulójában a Szarvasi FC 1905 és az NBII-es játékosokkal megerősítve érkező Békéscsaba 1912 II között. A Szarvasi FC 1905 akarását a gyors egymásutánban, a 23. percben, majd a három percre rá kapott második gól sem törte meg. A második játékrészben – annak első tíz percében kifejezetten jó összképet mutatva – is játékban maradtak a szarvasiak.

Úgy néz ki, a két edző, Klimaj Zoltán és Somogyi János sikerrel rakta össze a fejekben a rájuk váró mérkőzést, de az most nem fejben dőlt el. Még ha a vendégek megye egyes kerete fogható is lett volna, az Erzsébet-ligetben vasárnap pályára lépő négy NBII-es kerettag más dimenzióba helyezte a csabai csapatot. Megjegyzendő, hogy teljesen szabályosan, bizonyos keretek között a lefelé játszást engedi az MLSZ. A négy vendéggólból hármat a nemzeti bajnokság második vonalában játszók szereztek: Zádori Krisztián a 23. és 65., Hulicsár Máté a 26. percben. Tóth Bence lőtte a negyediket, míg Jánovszki László jóvoltából a 83. percben sikerült a Szarvasnak szépíteni.

Az 1-4-es végeredmény egyben azt is jelenti, hogy a 2024/2025-ös szezon 8. fordulójában véget ért a Szarvasi FC 1905 veretlenségi sorozata.

Szarvasi FC 1905 – Békéscsaba 1912 Előre II. 1–4 (0–2)

Szarvas, 200 néző. Vezette: Bakos József.

Szarvas: Selmeczi-Tóth – Endrefalvi, Kerekes (Jánovszki), Zima (Cservenák), Polonszki, Furár, Pilán R., Barna, Simon R., Pilán M., Magyar (Takács J.). Edző: Klimaj Zoltán, Somogyi János.

Békéscsaba II.: Csonka – Csák, Maronyai (Tóth B.), Fazekas, Borbély, Pusztai O. (Bacsa), Rostás, Pelles (Mágocsi), Babinyecz, Zádori, Hulicsár. Edző: Jakab Péter, Marik László.

Gólszerző: Jánovszki (82.), ill. Zádori (23., 65.), Hulicsár (26.), Tóth B. (76.).

Klimaj Zoltán: – Teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született. A Békéscsaba Előre 1,5 ellen ez a realitás.

Marik László: – A bajnokság eddigi legjobb mérkőzésén jó játékkal sikerült legyőznünk a nagyszerűen küzdő hazai csapatot. Minden labdarúgónk megérdemli a dicséretet a játékáért.

Exit mobile version