Menu
in ,

Itt a TÁBOR, itt van újra… Állatok Világnapja erdei óvodán innen, és túl…

– Mikor megyünk a táborba?

– Mennyit kell még addig aludni?- Hangzanak el év elején az ismerős kérdések a nagyobb óvodások szájából.

Az idén október első hetében foglalhattuk el „tábori otthonunkat” állandó helyszínünkön a Lauder Campingben, ahova ezen az őszön 4 csoport középső és nagycsoportosai mentek el, és vették birtokba az ismerős faházakat. A természetes környezet, a tábori helyszín nagyszerű lehetőség mindig az adott évszakban megfigyelni, felfedezni, rácsodálkozni a növény és állatvilágra, és természetvédő módon viselkedni, a természet adta kincsekkel játszani.

Nem volt ez másképp most sem, és bár az időjárás ezen az 5 napon is megmutatta sokszínű őszi arcát, de az esős, időnként hűvösebb idő ellenére is gazdag programokkal, élményteli napokkal hagytuk el a tábor kapuját.

Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál”

(Assisi Szent Ferenc)

Az Állatok Világnapjára készülve a tábori hét alatt a gyerekek közvetlen környezetében figyelhették meg, vizsgálhatták a körülöttük lévő állatvilágot. A Körösvölgyi Állatparki séta során a különböző állatfajok megismerése mellett számtalan alkalom adódott az ősszel is fellelhető rovarvilág,- mint a pókok, szitakötők, hangyák- közvetlen megfigyelésére is. A Körös parton túrázva a vízparti élőlényeket fedezhették fel, azok életmódját vizsgálgathatták.

Az esős idő sem okozott gondot az állatokkal való foglalkozásban, a tábori faházak falain belül állatos drámajátékokat játszottak a gyerekek. A játékok alatt különböző állatokká változtak, elmondták milyen állatok lennének szívesen, és miért szeretnének a választott állat bőrébe bújni. Az állatos „barkochba” játékban is sok ismeretről adtak számot az Gyakorlóóvoda nagyobb gyermekei.

Az erdei óvodán túl, azaz a Gyakorlóóvodában bent maradó kiscsoportosok is kedvenc kisállataikkal ismerkedtek meg a hét folyamán, a jeles nap alkalmából kutyák, macskák életmódját figyelhették meg.

Fabóné Nagy Andrea szakvezető óvodapedagógus

Exit mobile version