Menu
in ,

A Gyakorlóban kígyót, békát kiáltanak?

Dehogyis… Szerencsére csak kutyát, macskát, de nem kiáltanak, hanem simogatnak!
Aki hétfőn délután a Gyakorló felé járt jól feltöltődött szeretettel! Aranyos kutyák, bújós macskák, színes papagájok, bársonyos nyuszik, csúszós csigák, piros bodobácsok, formás teknős és pici garnéla is látható volt az udvaron. A hagyományoknak megfelelően, idén is az otthoni kedvenceiket hozták el a Gyakorló tanulói, hogy megmutassák társaiknak: a róluk való gondoskodás, a felelős állattartás nem is olyan nehéz.

Sokat tanulhatunk állatainktól. Amikor szomorú vagy, megnevettet. Amikor vidám vagy, veled szalad. Amikor félsz, hozzád bújik. Viszont, ha éhes, etesd meg! Ha fázik, takard be! Ha beteg, gyógyítsd meg! Így a leghűségesebb barátod, a legőszintébb társad lesz, meglásd!

Az Állatok Világnapját ünnepelve rendezte meg ismét öko-programját az egyetem gyakorlóintézménye, amely szervesen illeszkedik az Állatvédelmi témahét eseményei közé. A környezeti nevelés eredményesebb, ha természet közeli, gyakorlat központú és emocionális. Ökopedagógiai délutánunk jó lehetőség volt a szemléletformálásra és az ismeretek bővítésére.

A hét folyamán az iskolai Diákönkormányzat adománygyűjtési akciója tette zajlott. A DÖK a Szarvas Elveszett és Kóbor Kutyáiért Állatvédő Egyesület és a CicAngyal Macskamentő Egyesület gondozottjai részére gyűjtöttek élelmet, takarót és pénzadományt.

„Egy őszinte cseppnyi szeretet, nemesebb tengernyi tudománynál” /Assisi Szent Ferenc/

Szironyné Zsabka Edit és Varga Lili programfelelősök

Exit mobile version