in ,

Nagykorúvá vált a „gyerek”

Kozsuch Kornél, a Békés Vármegyei Agrárkamara elnöke gratulál Závoda Ferencnek.
Kozsuch Kornél, a Békés Vármegyei Agrárkamara elnöke gratulál Závoda Ferencnek. (Fotó: Tatai László)

Szigeti Erika és Závoda Ferenc „édes gyermeke”, a Szarvasi Töltöttkáposzta-főző és Kolbászkészítő verseny nagykorúvá érett, hiszen idén október 12-én már tizennyolcadik alkalommal rendezték meg, ahogyan arra a megnyitó szinte minden felszólalója felhívta a figyelmet.

Az aradi Intercity Band muzsikájára bevonuló díszvendégeket – köztük Farkas Sándort, az agrártárca miniszterhelyettesét, Kozsuch Kornélt, a Békés Vármegyei Agrárkamara elnökét, Hodálik Pált, Szarvas polgármesterét, dr. Dósa zsuzsát a Cervinus Teátrum igazgatóját, Farkas Tamás és Csernus Zsolt önkormányzati képviselőket, Babák Mihály expolgármestert – Závoda Ferenc és Szigeti Erika köszöntötte, természetesen a résztvevő csapatok tagjai mellett.

Farkas Sándor a szarvasi rendezvényt kiemelkedőnek nevezte, mert a gasztronómiai fesztiválok mezőnyében itt a hagyományőrzésre és a közösségépítésre fókuszálnak. – Hogy a zsűri mit mond, ne is törődjeneke vele, mindenkinek az a legjobb, legfinomabb, amit maga készít – zárta meglepő fordulattal a beszédét a miniszterhelyettes.

Hodálik Pál is megerősítette, hogy ezen a rendezvényen igazi barátságok, igazi kapcsolatok születnek, amik túlmutatnak a város és még az ország határain is. – Aki itt van, mind kiváló töltöttkáposztát és kolbászt tud készíteni, de azért a zsűri is elmondja majd a véleményét – vette védelmébe a polgármester az ítészeket.

Akiket ezután Szigeti erika be is mutatott: Sági Szilárd gasztrokibic, a zsűri elnöke, Urbán Ildikó mestercukrász, Várkonyi Tibor vendéglátós vállalkozó, Petneházi Andrea kovászos kenyér készítő és Katona Csaba erdélyi góbé és főzőember.

Sági Szilárd a múlt időkön merengett el, amit jelez, hogy már egyre több ősz szál vegyül a kezdetekkor még sötét hajába és szakállába, ezért már így szól a közönséghez: – Nyugodtan tegezzetek! Ő is azt kérte, hogy azért figyeljenek a zsűrire és kényeztessék, mert van egy csomó díj, amit ki szeretnének osztani.

Kozsuch Kornél pohárköszöntőjében – amihez természetesen kiosztották a pálinkával töltött stampedliket – a magyar hagyományokat, az alapanyagokat és elkészítési módokat dícsérte és további jó egészséget kívánt mindenkinek.

Az össznépi koccintgatást követően a vendégek végiglátogatták a csapatokat, a zsűri is felkészült feladatának végrehajtására és a csapatok is hozzáláttak a munkához.

A délutáni eredményhirdetés után folytatódott a mulatozás. A hangulat fokozásához nagyban hozzájárult a két sztárvendég, a Matyi és a Hegedűs, valamint Vikidál Gyula.

Tatai László

Tari Benedek (9 gól) légibemutatója.

A tabella élére ugrottak az U18 kézilabdázók

Két percen belül rúgott két gólt a Békéscsabai MÁV-nak Szécsi Rajmond (Hunyadi).

A Hunyadi átlépte az árnyékát