in , ,

A Hunyadi átlépte az árnyékát

Két percen belül rúgott két gólt a Békéscsabai MÁV-nak Szécsi Rajmond (Hunyadi).
Két percen belül rúgott két gólt a Békéscsabai MÁV-nak Szécsi Rajmond (Hunyadi). (Fotó: Babák Zoltán)

Évek óta mumusa a Hunyadinak a MÁV, fogalmazott Virág Imre, a szentandrásiak sérülés miatt a mérkőzést kihagyó játékosa. Vasárnap egy kétgólos győzelemmel sikerült átlépniük az árnyékukat, ezzel közelebb kerülni a négycsapatos felsőházhoz. A Békés vármegyei II. Északi csoport 8. fordulójában három helyet csúszott vissza a MÁV, egyet lépett előre a Hunyadi, így a házigazdák most az 5. helyen állnak.

A jól kezdő csabaiak reményeit Szécsi Rajmond törte ketté a 36. és 37. percben szerzett találataival. Mindkettő ugyanarra a koreográfiára történt, Csipai Márk indult meg a jobb szélen, az alapvonal előtt középre adta a labdát, amit Szécsi továbbított a hálóba.

A második játékrészben több helyzet is akadt mindkét oldalon, de további gólok nem születettek. A Hunyadi nem tudta kihasználni azt a lehetőséget, hogy Borók Dániel játékvezető a 47. percben az öltözőbe küldte Zsömbörgi Richárdot. A játék képén egyáltalán nem látszott az emberhátrány, olyannyira nem, hogy a vendégek egy vitatható döntést követően még büntetőhöz is jutottak, de azt Rohony Márk kiszedte a jobb alsóból.

Úgy néz ki, a Csanádapáca elleni mérkőzést követően sikerült a fejeket helyre tenni, ez meghozta Mezőberényben is az eredményét, illetve a csapat most is fegyelmezetten hajtotta végre az utasításait, nyilatkozta a mérkőzést követően Bakró Géza, a Hunyadi edzője. Reményét fejezte ki, hogy a csapata ezen az úton marad, játékosai elhiszik, hogy van keresnivalójuk az élbolyban.

Békésszentandrási HMSE–Békéscsabai MÁV SE 2–0 (2–0)

Békésszentandrás, 100 néző. Vezette: Borók Dániel.

Békésszentandrás: Rohony – Olasz István, Viszkok G., Tasi N. (Aszódi), Szécsi, Sándor, Csipai, Balogh M. (Szebegyinszki), Tasi K., Sztricskó (Banász), Király (Lestyan-Goda). Játékos-edző: Bakró Géza.

Békéscsabai MÁV: Bócsik – Petri (Takács L.), Viczián, Lévai, Mikoly, Kőszáli (Demeter), Erdélyi, Matuska (Sipiczki), Takács K. (Krajcsó), Zsömbörgi, Mazán (Zsibrita). Edző: Dohányos Zoltán.

Gólszerző: Szécsi (36., 37.). Kiállítva: Zsömbörgi (47. – második sárga lap).
A 70. percben Matuska büntetőt hibázott.

Bakró Géza: Nagyon bíztam a hazai sikerben, a fiúk fegyelmezetten játszottak végig. Ha ki tudjuk zárni a külvilágot és mindenki maximálisan a mérkőzésre koncentrál, annak ez az eredménye. Gratulálok a játékosainknak, sok sikert a MÁV-nak!

Dohányos Zoltán: Két perc alatt megástuk a sírunkat, amibe a második félidő elején bele is löktek minket. Örülünk, hogy ismét jótékonykodhatunk, remélem kapunk meghívót az összeg átadásakor!

Virág Imre

Sarkadkeresztúrra látogatott a Csabacsűd, ahonnan 5 kapott góllal tért haza. A Csabacsűdi GyLSE szépítő gólját Bakos Krisztián szerezte.

Sarkadkeresztúri SE–Csabacsűdi GYLSE 5–1 (0–0)

Sarkadkeresztúr, 80 néző. Vezette: Drozdik Péter.

Sarkadkeresztúr: Patka Gy. – Szalazsán A., Ticudean, Molnár M., Jánki I. (Csatári), Kopács, Tóth I., Szalazsán R. (Képíró), Patkás S., Szabó Mózes (Zsoldos), Takács L. (Kovács I.). Edző: Szűcs Egon, Takács László.

Csabacsűd: Petrovics – Gombár E., Hraskó, Horváth K. (Krátky), Jelen (Gerhát), Bakos, Kugyela (Farkas Zs.), Fügedi (Beregszászi), Hajdú (Kozsuch), Kiss G., Szántosi. Edző: Gombár György.
Gólszerző: Szalazsán A. (47.), Patkás S. (56.), Kopács (60. – 11-esből), Tóth I. (76.), Molnár M. (82.), ill. Bakos (59.).

Szűcs Egon: Az első félidőben uraltuk a játékot, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A térfélcsere után még nagyobb nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre, ennek sikerességét tükrözi a végeredmény. Gratulálok a csapatnak!

Gombár György: Az első félidő nem ezt az eredményt vetítette előre. Rutintalanságunk és a kellő koncentráció hiánya okozta a vesztünket, kár érte.

Csávás Lajos

A fotók a Békésszentandrási HMSE–Békéscsabai MÁV SE mérkőzésen készültek.

Fotó: Babák Zoltán

Kozsuch Kornél, a Békés Vármegyei Agrárkamara elnöke gratulál Závoda Ferencnek.

Nagykorúvá vált a „gyerek”