Menu
in ,

Szasza 30Y: 30 éve a haj szolgálatában

Madács Szabolcs 30 éve nyitotta meg Bella Szépségstúdióját Szarvason. A 30. szülinapi rendezvény háziasszonya Novodomszky Éva volt.

Madács Szabolcs 30 éve nyitotta meg Bella Szépségstúdióját Szarvason. A 30. szülinapi rendezvény háziasszonya Novodomszky Éva volt. (Fotó: Zo Lee)

Első munkanapján, 1994. október 10-én, hétfőn lépett be abba a helyiségbe Madács Szabolcs, ahol fodrászüzlete ma is található. A Deák Ferenc és Kossuth Lajos utcák sarkán levő üzlet azóta átesett négy arculatváltáson, az azóta eltelt 30 év során ollói alatt megfordult 95 ezer vendég.

Akkoriban 50 forint volt a férfi, 70 a női hajvágás.

Általános iskolás másodikos korától már önállóan járt Jónás Zoli bácsihoz és Molnár Gáborhoz a Szirén alá barátkozni, ismerkedni. Megtetszett neki a miliő, a hátul főzött pörkölt illata kiszűrődött és keveredett a dohányfüsttel, mert akkor még lehetett bent cigizni, és persze nem utolsó sorban a falinaptárak. Egy idő után nem csak vendégként járt be, családtag volt már, segített sepregetni, összehúzta a földre hullott hajat.

Teltek a napok, az évek, míg egyszer felmerült a kérdés, “mi legyek?”. A válasz már egyértelmű volt, fodrász. “A férfi fodrászat még könnyű, de a női már nem annyira”, mondta Szasza. Elárulta, a körkefével gyűlt meg a baja, annyira nem állt neki kézre, hogy többször abba akarta hagyni emiatt. Gyakorlásként édesanyjának szárította be a haját, de csak addig küzdött ezzel az alapeszközzel, addig tanulta a fodrászkodást Békéscsabán, hogy végül elvégezte az iskolát, fodrász lett.

Megnyitotta fodrászüzletét, aminek édesapja adta a Bella Szépségstúdió nevet.

A kezdetekben nem vette nagyon komolyan a szakmát. Akkoriban még hét közben is volt bőven szórakozási lehetőség Szarvason, ezért csak délutánonként dolgozott. Aztán 1998-ban jött egy lány, aki azt mondta, “normális ember nem dolgozik csak délután”. Attól kezdve nem csak délután dolgozott hanem , délelőtt is, lényegesen nagyobb figyelmet és odaadást szentelt a vendégekre és a szakmára. 1999-ben a kerettagok meghívására – kereten kívüliként – a magyar fodrász világbajnoki csapattal tartott Párizsba, ahol inspirációt merített az akkori trendekből. Rendszeresen képezte magát mind országhatáron belül, mind külföldön. 2002-ben tette le a mestervizsgát. Mára már hét tanuló leste el vágástechnikája fogásait.

A 30. évfordulót ünneplő eseménynek az Árpád Szálló díszterme adott otthont szombaton.

Ezzel szerette volna meghálálni a vendégeknek hűségüket, kiváltképp azoknak, akik a kezdetek óta 30, 25, 20 éve hozzá járnak. A meghívott 130 vendégből 110 jelezte részvételi szándékát, akik néhány kivétellel el is tudtak jönni. Az ünnepi esemény háziasszonya Novodomszky Éva volt, a zenéért Szlovák Norbi felelt. Az este folyamán a 30 év fotóiból összeállított válogatással emlékeztek a közös pillanatokra, majd egy erre épülő 20 kérdéses, Deli Ibolya vezette Kahoot-kvíz során a helyes válaszokat nyereményekkel honorálták. Az eseményre videoüdvözletet küldött Hajas László.

“Mi a cél a következő 30 évre?”, tettük fel a kérdést zárásul Szaszának. “Folytatni, képezni magam”, érkezett a válasz a 30 éve pályán lévő fodrászmestertől, aki az elejét ennek a három évtizednek kicsit lazára vette, de aztán gyorsan elhivatott és elkötelezett hairstylist lett.

Fotó: Zo Lee

Exit mobile version