in ,

Elvárt győzelem szépségdíjas kapufákkal

Simon Róbert 3-0-t jelentő fejese.
Simon Róbert 3-0-t jelentő fejese. (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés vármegyei I. osztály 10. fordulójának szombati játéknapján gyönyörű őszi időben fogadta a Mezőhegyesi SE-t a Szarvasi FC 1905. Az első félidőben nagyot küzdő vendégek a második játékrészre elfogytak a hiányzók ellenére is nagyon erős kispaddal kiálló hazaiakkal szemben.

A 31. percben Máté Dávid kényszerítőjéből a Szarvasi FC 1905 csapatkapitányához került a labda. Simon Róbert átvette, vezette vagy öt métert, majd jó 20-ról a gyengébb lábával kapufára rúgta, de az szerencsésen a hálóba perdült (1-0)

A második félidő 68. percében Zima Dániel szöktette Barna Viktort, akinek a védőket maga mögött tudva annyi feladata maradt, hogy a labdát elpasszolja a mezőhegyesiek kapusa, Varga Patrik mellett (2-0).

A mérkőzés ezen szakaszában lehetett volna harmadik és negyedik, de talán ötödik gól is. Endrefalvi Erik fejesét fogta a vendégek kapusa, majd szintén ő lőtt egy hatalmas kapufát. Kicsivel később az egy perccel korábban, a 78.-ban beálló Kerekes Sándor futotta le a védelmet, lőtte el jobbra a kapus mellett a labdát, ami most a mezőnybe pattant. A védelem jobban reagálta le a labda számukra szerencsés útját, hárítani tudtak, de nem sokáig örülhettek szerencséjüknek, mert 23 másodperc múlva jött Simon a 3-0-t jelentő fejessel.

Arra a kérdésünkre, hogy edzői szemmel hogy nézett ki a játék képe Klimaj Zoltán és Somogyi János így reagált: “Közepesen jól”, válaszolta a Szarvasi FC 1905 edzőpárosának kritikusabb tagja, Somogyi János, “de az most elég volt”, folytatta mondatát Klimaj Zoltán. “Sok jó egyéni teljesítmény volt, senkit sem azért cseréltünk le, mert nem jól játszott, mindenkinek szerettünk volna lehetőséget adni, hogy hozzá tudjon tenni a csapat teljesítményéhez. Ennek az lett az eredménye, hogy magabiztosan nyertünk.”

Az edzéslátogatottsággal elégedett a szarvasi edzőpáros. A betegségektől eltekintve telt házzal folynak a tréningek. A mérkőzésen 5 percnyi játékidőt kapott a visszatérő Styecz Milán. Ezúttal a padról nézte végig a mérkőzést az idei szezon kerettagja, a 16 éves Steinmacher Tamás, akit visszatérő derékfájdalmai miatt edzői ezen a mérkőzésen kímélni szerettek volna.

Szarvasi FC–Mezőhegyesi SE 3–0 (1–0)

Szarvas, 170 néző. Vezette: Baráth János.

Szarvas: Jakab – Endrefalvi, Máté (Magyar), Furár, Cservenák (Styecz M.), Takács J., Pilán R. (Bátori), Barna (Kerekes), Simon R., Pilán M., Hanea (Zima). Edző: Klimaj Zoltán, Somogyi János.

Mezőhegyes: Varga P. – Mátó (Gazsi), Lakatos (Bóna), Szlovák, Varga T., Balogh D., Zsilák (Balogi), Lugasi M., Szabó Zs., Faragó, Papp M. Edző: Rotár Péter.
Gólszerző: Simon R. (31., 78.), Barna (67.).

Klimaj Zoltán: – A sok jó egyéni teljesítménynek köszönhetően, magabiztos győzelmet arattunk.

Rotár Péter: – Küzdöttünk, hajtottunk, de a hazai csapat szépen lassan felőrölt minket, így a győzelmük teljesen megérdemelt.

Rohony Gábor

Bődi Mária a Rákócziról elnevezett hímzést mutatja közönségének.

Rákóczi emlékezete 50 év fotóin keresztül

Khamphone Vongsanty, Laosz Magyarországra delegált nagykövete, Prof. Dr. Linkham Douangsavanh, Laosz mezőgazdasági és erdészeti minisztere, dr. Váradi László elnöki főtanácsadó és Hodálik Pál, Szarvas város polgármestere a 2024. október 20-i találkozón.

Laoszi agrárminiszter látogatott Szarvasra