in

Sztori egy “szarvasiról”, aki krokodilt lőtt, és megfőzte pörköltnek

A 43 éves bécsi születésű Alexander Lorenz – akinek Szarvason, Siratóban van tanyája- az osztrák ORF-nek tudósít a távoli földrészről, jelenleg Darwinból.  Alexander egy ottani farmerrel krokodilvadászatra indult. A Bullo folyó (Northern Territory) egyik homokpadján lőtték ki a 3 méteres sósvízi krokodilt. Ezek rendkívül veszélyes krokodilok, emberrel való találkozásuk gyakran halálos. Az állat értékes bőrét megtartotta a farmer, húsából azonban – egészen pontosan a farkából, amit Alexander gondosan felszeletelt- Magyarországról hozott szegedi paprika felhasználásával igazi pörköltet készített. Az így elkészült pörkölt csirke illetve hal ízére emlékeztetett.  "Mindenesetre a farmon dolgozó cowboy-ok rendkívül lelkesen lakmároztak belőle"- mesélte büszkén bécsi barátunk.

Elkértük a krokodilpöri receptjét, amit hamarosan induló rovatunkban közölni fogunk.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Pálinka, az oltóanyag

Mindenható szex