Hölgyeim! Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. A hétvégére a Gallicoop szakácskönyvéből a mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal ételt választottuk:
Hozzávalók 4 főre: 30 dkg pulykamell, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 3 marék menta, 2 tk vaj, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 3 darab paradicsom, 20 dkg quinoa, 1 marék mazsola
Az öntethez: 1 dl olívaolaj, ízlés szerint só, 2 db citrom kicsavart leve, 5 csepp tabasco szósz
A húst vágjuk falatnyi kockára, sózzuk,borsozzuk, Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, dobjuk rá az áttört fokhagymát, majd a húst, és pirítsuk aranybarnára.
A quinoát kétszer annyi vízben főzzük puhára 10-12 perc alatt, majd keverjük el 1 tk vajjal, és hűtsük le.
Vágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, mentát. Az öntet hozzávalóit egy kis csavaros üvegben rázzuk össze.
A zöldségeket, a húst, és az öntetet alaposan keverjük össze a quinoával, sózzuk, borsozzuk és fogyasztás előtt pihentessük 1-2 órát a hűtőszekrényben. Mentalevéllel díszítsük tálaláskor.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12
Holnap, azaz nagypénteken, és húsvét hétfőn az üzlet zárva tart.
Forrás: Gallicoop.hu