in ,

Chimichurri grillezett pulyka felsőcombfilével

Hozzávalók 4 főre

4 szelet pulyka felsőcombfilé

Szárnyas fűszersó
Bors
Olívaolaj

A chimichurrihoz
1 csokor petrezselyem
1 csokor koriander
6 gerezd fokhagyma
2 tk oregánó
2 teáskanál fűszerpaprika
1.25 dl vörösborecet
1.25 dl víz
6 teáskanál kukoricaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Köretnek fóliában sült burgonya
4-6 db burgonya
21,5 dl tejföl
Snidling és saláta a díszítéshez

A húst befűszerezzük, olajjal megkenjük, és minimum egy órát pácoljuk. A chimichurri hozzávalóit késes aprítóban összemixeljük. A burgonyát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben mérettől függően kb. 50 perc alatt puhára sütjük. A húst grillen vagy serpenyőben készre sütjük, a szósszal, valamint a tejfölös-snidlinges burgonyával tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Forrás: Gallicoop.hu)

Az első gyertyát Sutyinszki Zoltán gyújtotta meg Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Esőben gyulladtak meg az adventi koszorúk első gyertyái

Hajduch Nándor a dobogó második fokán

Szezonzáró országos bajnoki ezüst Hajduch Nándortól