A pulykás lasagne falatok hozzávalói 4 főre:
1 csomag pulyka darálthús
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
Só, bors, oregano
Olívaolaj
1 doboz lasagna tészta
2 x 125 g mozzarella
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Oreganóval fűszerezzük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Húsz percig főzzük.
Közben a lasagnalapokat öt perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffintepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére és 20 perc alatt megsütjük. Salátaágyon tálaljuk.
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)