in ,

Gesztenyével töltött hosszúcomb

Gesztenyével töltött hosszúcomb
Gesztenyével töltött hosszúcomb (Fotó: Gallicoop.hu)

A gesztenyével töltött hosszúcomb hozzávalói 4 személyre:

1 db pulyka hosszúcomb
25 dkg főtt, hámozott gesztenye
20 dkg aszalt szilva
1 kis cukkini
2-3 szál zöldhagyma
1 szikkadt zsemle vagy kifli
1 tojás

bors
őrölt római kömény
1 dl olaj

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük.

Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

A második félidőre feljavult a hazai védelem

Döntetlen igazságosabb lett volna

Ruzsinszki Balázs a dobogó második fokán a Budapest Openen

Ruzsinszki Balázs ezüstérmet hozott a Budapest Openről