Hozzávalók 4 főre:
1 kg pulykamell
4 tk olaj
4 tk méz
só és egész/őrölt tarka bors
4 gerezd fokhagyma
néhány szál friss kakukkfű
1 tk szárított rozmaring
1 tk szárított kakukkfű
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsük elő. Közben az alaposan sózott és borsozott pulykamellet kevés olajon egy serpenyőben pirítsuk körbe. Alufóliával béleljünk ki egy tepsit, és rakjuk rá az elősütött húst. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a mézet keverjük össze, és alaposan kenjük be a mellet. A bekent hús tetejére helyezzünk néhány szál kakukkfüvet. 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. Sütés közben 6-8 percenként kenjük be a mézes fűszeres páccal. Miután kivettük a sütőből, szeletelés előtt pihentessük. Tálaljuk burgonyapürével vagy friss salátával.
Jó étvágyat!
Korábbi ajánlataink itt olvashatók.
(Fotó: Gallicoop.hu)