in ,

Megnyitottuk a 2024/2025-ös tanévet

Szeptember 2-án 9 órakor kezdődött a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanévnyitó ünnepsége az Újtemplomban. Az iskola diáksága, pedagógusai és a meghívott vendégek ünnepélyes keretek között gyűltek össze, hogy nekivágjanak az új évvel járó kihívásoknak.

Az egyházi szertartást Lázár Zsolt esperes és Zahorecz Pál iskolalelkész vezette le, ezután Babák Mihály polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A műsor további részében Nagy Boglárka 11.C osztályos tanuló tolmácsolásában Márai Sándor Füveskönyvének részletét hallhattuk az igényről. Kiváló írónk gondolatai egész életünkre nézve tanulságosak lehetnek: „Nem lehetsz elég igényes erkölcsiekben, szellemiekben. Nem mondhatod elég következetesen: ez nemes, ez talmi, ez érték, ez vacak. Ez a dolgod, ha ember vagy, s meg akarod tartani ezt a rangot.”

Brachna Boglára (10.C) Nemes Nagy Ágnes Tanulni kell című versét szavalta el, majd egy zeneszám következett. Gyetvai Csongor 12.C osztályos diákunk és az iskolánkból tavaly elballagó, most vendégszeplőként visszatérő Rónyai Dominik Grover Washington Just the Two of Us című számát adta elő nagy sikerrel.

Nem maradt más hátra, mint az igazgatói beszéd, melynek megtartására Barna Réka műsorvezető (11.C) kérte fel az intézmény vezetőjét. Kita Erzsébet igazgató asszony előbb összefoglalta a nyári szünet alatt történteket, szólt az eredményes érettségi vizsgákról, az elmúlt hónapokban elért sportsikerekről, az állami és városi kitüntetésekben részesült kollégákról és diákokról. Természetesen a padsorokban ülő tanulókat is megszólította: kiket azért, mert év végén már komoly vizsgák várnak rájuk, kiket azért, mert első napjaikat élik a gimnáziumban. Összességében mindannyiunk elé ugyanazt a célt tűzte ki: dolgozzunk az előttünk álló tanévben kitartóan és eredményesen.

Németh Judit

Kasik Viktor kapusedző, Zahorecz Roland erőnléti és rehabilitációs edző, illetve Klimaj Zoltán és Somogyi János edzők.

Menet közben váltott sofőrt a Szarvasi FC 1905

Érmekkel nyitották a szezont karatésaink Csáktornyán