in ,

Jó hangulatú klubdélelőttön készült a madárijesztő

Készül a madárijesztő asztaldísz a Tessedik Sámuel Múzeumban 2024. szeptember 21. délelőttjén.
Készül a madárijesztő asztaldísz a Tessedik Sámuel Múzeumban 2024. szeptember 21. délelőttjén. (Fotó: Babák Zoltán)

A Városi Könyvtár szervezésében, de annak folyamatban levő energetikai korszerűsítési munkálatai miatt a Tessedik Sámuel Múzeumban indult újra a textil világába vezető szakkörsorozat, amiken egyszerű, de mutatós varrott díszeket, használati tárgyakat készítenek. A minden hónap második szombat délelőttjére kitűzött foglalkozás a Szarvasi Szilvanapok miatt szeptemberben egy héttel későbbre csúszott.

A foglalkozását tekintve óvónő, de varrónői végzettséget is magáénak tudó Kisné Szalai Edina által instruált sorozat mai foglalkozásán a résztvevők megismerkedhettek a különböző anyagok kezelhetőségével, jellegzetességeivel. Ezeken a kora délutánba hajló délelőttökön sok visszatérő elem van, a változatosságot mindig a feladatok mássága adja, fogalmazott a szakkörvezető. Elmondása szerint ez a “törzsgárdistákat” sem riasztja el, számukra ezek az ismétlések hozzájárulnak a sikerélményhez.

Szeptember harmadik szombatjának témája egy őszi asztaldísz, egy madárijesztő elkészítése volt. A résztvevők már túl voltak az íves formák szabásán, és a figura törzsének, egyben fejének összeállításánál jártak. Ezt megtöltötték sóderrel, illetve vatelinnel. A foglalkozás hátralevő részének feladata volt a kalap összeállítása, illetve a díszítés gombokkal, színes textildarabokkal.

A következő alkalommal neszesszer készítése van tervben, majd a karácsonyhoz közeledve jönnek az adventi ünnepkörhöz tartozó díszek.

Gilanné Radványi Rózsa alpolgármester és Molnár József polgármester a cikluszáró testületi ülésen.

Lezárták a ciklust Csabacsűdön

Jánovszki László gólt lőtt és gólpasszt is adott a P3-Békési FC elleni mérkőzésen.

Hat gól, hat gólszerző