in , ,

Két szépségdíjas gól egy nagyon kusza mérkőzésen

Tasi Kristóf sorfalat megkerülő szabadrúgását csak nézni tudta Petrovics Zsolt.
Tasi Kristóf sorfalat megkerülő szabadrúgását csak nézni tudta Petrovics Zsolt. (Fotó: Babák Zoltán)

Petrovics Zsolt a levegőben úszva csak szemmel tudta követni, ahogy Tasi Kristóf hatodik percben 17 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb felsőbe szállt. Baljós kezdet volt ez a hazaiak számára vasárnap, a Békés vármegyei másodosztály északi csoportjának 5. fordulójában, amikor a Csabacsűdi GyLSE a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás SE-t fogadta otthonukban.

Figyelni kellett a mezek színét a kistérségi labdarúgás azon követőinek, akik arcról ismerik a játékosokat. A két csapat között mindig jelentős volt a fluktuáció, ami az idén érte el a csúcsát, mikor hat csűdi játékos igazolt Szentandrásra. Természetesen ez erős bizonyítási vágyat is gerjesztett a szárnyaszegett hazaiak körében, aki a veszteségeket például teremfoci során kötődött kapcsolatokból igyekeztek pótolni. Így került ide csabacsűdi gólok egyharmadát jegyző Bakos Krisztián és az elsőként most pályára lépő, korábban a Hunyadiban is megfordult Seres Viktor. De ne feledkezzünk meg a kispadon ülő Magyar Tamás evangélikus lelkészről sem, akinek ezúttal csak spirituális szerep jutott, de azt – a végeredményre tekintve – nagyon jól kellett csinálnia.

A hatodik percben szerzett gólt aztán kihagyott Hunyadi-helyzetek sora követte, míg a hazaiak egyre többször merészkedtek a vendégek kapujáig. Az első félidő vége felé Sovány Pál ütközött a Hunyadi korábban csabacsűdi hálót is védő kapusával, Rohony Márkkal, aki ugyan vállalta a folytatást, de végül mentőt kellett hívni hozzá Helyére a második játékrészre a Grosics Akadémiát is megjárt Szabó Attila állt. Márk tegnap esti érdeklődésünkkor azt mondta, hogy szerencsére törés nincs, de még piheni a néhány perces filmszakadás utóhatásait.

Sovány ezért kapott egy sárgát, majd a 60. percben megkapta a párját, mehetett tusolni. Alapembere kiesésével borús 30 perc elé néztek a csabacsűdiek. A Hunyadi nem ütötte le ezt a labdát, a hazaiak felbátorodtak, Petró pedig élete formáját hozva védte a kaput. Mindennek eredményeképp a 80. percben Seres Viktor passzából Jelen Szebasztián nagyon szép akciógóllal állította be az 1-1-es végeredményt.

Nemcsak a pontok, hanem a játékosok tekintetében is maradt hiányérzet a Csabacsűdi GyLSE és a Hunyadi (és a Szarvasi FC 1905) korábbi játékosában, a szentandrásiak jelenlegi mesterében, Bakró Gézában. Csapatának tagjai nem azt nyújtották, amit szoktak, de nagy nyomás volt rajtuk, mondta, célozva arra, hogy a tavalyi fél Csabacsűd most kék mezben vendégként játszott otthonában.

“Tudtuk, hogy motivált csapathoz jövünk, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Miután a helyzeteink kihagytuk és ráültünk az eredményre, bejött a foci törvénye”, fogalmazott a mérkőzést követően a Hunyadi trénere, aki gratulált és sok sikert kívánt a nagyon motivált Csabacsűdnek. “Biztosan örülnek a döntetlennek, szerintem a három pont bennünket illetett volna, de a foci törvénye már csak ilyen”, tette hozzá. Zárásul reményét fejezte ki, hogy Rohony Márknak nem történt komoly sérülése.

“A mai helyzetünket tekintve ez a pont bravúrnak számít a bajnokjelölttel szemben. Minden elismerésem a srácoké, akik az utolsó fél órában nagyot küzdöttek.” Ezt már Gombár György, a Csabacsűdi GyLSE edzője mondta a mérkőzést követően. “Sokkal higgadtabban és bátrabban kellene futballoznunk. A támadójátékunknak fejlődnie kell, ehhez többet kell birtokolnunk a labdát. Eddig az volt a bajunk, hogy az első félidőben elengedtük az ellenfelet, mindig a második félidőre jöttünk fel. Most sikerült ezt kiküszöbölnünk”, foglalta össze a mérkőzés tapasztalatait Ditó.

Bizakodásra ad okot számára, hogy az első félidőben sikerült látótávolságon belül tartani a Hunyadit, és a második játékrészt még 10 emberrel is rendben lehozni. Ezen mérkőzés és az eddigi találkozókon látottak alapján az a meglátása, hogy fizikailag a csoport legjobbjai között vannak.

Csabacsűdi GYLSE–Békésszentandrási HMSE 1–1 (0–1)

Csabacsűd, 250 néző. Vezette: Telek András.

Csabacsűd: Petrovics – Sovány, Gombár E., Horváth K. (Seres), Tofan (Gerhát), Jelen, Fügedi (Bakos), Hajdú, Hraskó, Kiss G., Kugyela. Edző: Gombár György.

Békésszentandrás: Rohony (Szabó A.) – Szebegyinszki, Olasz István, Pecznik, Csipai, Tasi N., Szécsi (Virág), Sándor (Viszkok G.), Balogh M., Tasi K., Király (Banász). Játékos-edző: Bakró Géza.

Gólszerző: Jelen (79.), ill. Tasi K. (5.). Kiállítva: Sovány (60. – második sárga lap).

Gömbakácok kerültek minden egyes újszülött nevében a közterületre

Mészáros Lőrinc köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 35 évben hozzájárultak a vállalat sikereihez.

Gallicoop: 35 év a minőség és fejlődés jegyében – Középpontban a dolgozók