Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a céklás rizottó pulykamellel ételt választottuk a Gallicoop szakácskönyvéből:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg szeletelt pulykamellfilé
30 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
4 tojás
3 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
diónyi vaj
Egy sütőtálat kivajazunk. A húst sózzuk, borsozzuk, 2 felvert tojásba, lisztbe, majd reszelt sajtba forgatjuk. A sütőtálba fektetjük a szeleteket.
A tejszínt kikeverjük a maradék felvert tojással, reszelt sajttal és a zúzott fokhagymával. A húsra öntjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Kissé hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva, zöldsalátával tálaljuk.
A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)
Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Forrás: Gallicoop.hu