in ,

Sajtos rakott pulykamell

Sajtos rakott pulykamell (Fotó: Gallicoop.hu)
Sajtos rakott pulykamell (Fotó: Gallicoop.hu)

Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a céklás rizottó pulykamellel ételt választottuk a Gallicoop szakácskönyvéből:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szeletelt pulykamellfilé
30 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
4 tojás
3 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
diónyi vaj

Egy sütőtálat kivajazunk. A húst sózzuk, borsozzuk, 2 felvert tojásba, lisztbe, majd reszelt sajtba forgatjuk. A sütőtálba fektetjük a szeleteket.

A tejszínt kikeverjük a maradék felvert tojással, reszelt sajttal és a zúzott fokhagymával. A húsra öntjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Kissé hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva, zöldsalátával tálaljuk.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Forrás: Gallicoop.hu

BMKIK: jelentkezzen mestervizsgára!

Fotó: Bencsik Ernő0

Nigériai falu és ittas madarak a mai angol érettségin